Fördubbling av antalet utländska konferensgäster till Skepparholmen | Konferensvärlden
Annons
Branschnytt > Fördubbling av antalet utländska konferensgäster till Skepparholmen

Fördubbling av antalet utländska konferensgäster till Skepparholmen

Sverige har blivit ett hett konferensland. Och Skepparholmen, som är en spa- och konferensanläggning utanför Stockholm, har attraherat avsevärt många fler utländska gäster än branschen som helhet. Antalet utländska konferensgäster på Skepparholmen har ökat med 97 procent under månaderna juli till september, jämfört med samma period förra året.

6 november 2008, uppdaterad: 28 maj 2013

– Det är glädjande att vår stora satsning på anläggningen ger resultat, säger Gabriella Persson-Klahr, vd på Skepparholmen. Genom de senaste årens investeringar står vi fullt rustade för att ta emot en ökning som denna.

Sedan 2002 har Skepparholmen, som medvetet satsar på wellness i arbetslivet, investerat 100 miljoner kronor i anläggningen. Från den kursgård byggnaden en gång var, har Skepparholmen utvecklats till en toppmodern anläggning med spa, bistro och restaurang. Alla lokaler och hotellrum har renoverats och i dagarna har Skepparholmen lanserat en ny webbplats.

Med 728 gästnätter står de utländska gästerna för 21 procent av den totala beläggningen det senaste kvartalet. De flesta kommer från USA, Frankrike, Tyskland och Ryssland.

Statistik från Nutek visar att antalet övernattningar av utländska gäster i Sverige har ökat med 6 procent under perioden januari till september. Under samma period var ökningen av utländska konferensgäster på Skepparholmen 72 procent.
– Sverige är i och för sig känt för att arrangera väl organiserade konferenser men denna utveckling visar att Skepparholmen inte bara surfar på vågen, utan har kommit en bra bit längre, säger Dennis Bederoff ansvarig för turistnäringsfrågor på Nutek. Det handlar snarare om en enastående prestation av anläggningen. Det finns anledning att vara mycket stolt över detta resultat.Senaste i Branschnytt
Just nu 146 av Sveriges främsta talare!
Pernilla Carrier
Mikael Esselius
Stefan Einhorn
Anna Ugander Lotta Stagne
Benny Haag
Robert Datmo
Jan Tern
Erik Winqvist
Eric Thyrell
Dag Lotsander
John Steinberg
Jonas Gustafsson
Annika och Martin Taesler
Fredrik Praesto
Lotta Snickare

Prenumerera på Konferensvärldens nyhetsbrev

Följ oss på Facebook

Palace Gteborg
Vi vet vad vi talar om - Lindau.se
Srhus - Spa och konferens vid havet
Hittatalare.se
Ullevi - Vi skulle stannat i Gteborg
Smgens Hafvsbad
Stockholm City Conference Centre - Minimte eller Megaevent
Kosta Boda Art Hotel
Hotell Fars Hatt
Still Sparkling
Hotel Skansen Bstad

Kontakta oss

Compro Media, Telefon: 08-459 24 00

Besöksadress: Råsundavägen 1, 169 67 Solna

Postadress: Box 4028, 169 04 Solna

Välkommen att kontakta oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev