Fördubbling av antalet utländska konferensgäster till Skepparholmen | Konferensvärlden
Annons
Branschnytt > Fördubbling av antalet utländska konferensgäster till Skepparholmen

Fördubbling av antalet utländska konferensgäster till Skepparholmen

Sverige har blivit ett hett konferensland. Och Skepparholmen, som är en spa- och konferensanläggning utanför Stockholm, har attraherat avsevärt många fler utländska gäster än branschen som helhet. Antalet utländska konferensgäster på Skepparholmen har ökat med 97 procent under månaderna juli till september, jämfört med samma period förra året.

6 november 2008, uppdaterad: 28 maj 2013

– Det är glädjande att vår stora satsning på anläggningen ger resultat, säger Gabriella Persson-Klahr, vd på Skepparholmen. Genom de senaste årens investeringar står vi fullt rustade för att ta emot en ökning som denna.

Sedan 2002 har Skepparholmen, som medvetet satsar på wellness i arbetslivet, investerat 100 miljoner kronor i anläggningen. Från den kursgård byggnaden en gång var, har Skepparholmen utvecklats till en toppmodern anläggning med spa, bistro och restaurang. Alla lokaler och hotellrum har renoverats och i dagarna har Skepparholmen lanserat en ny webbplats.

Med 728 gästnätter står de utländska gästerna för 21 procent av den totala beläggningen det senaste kvartalet. De flesta kommer från USA, Frankrike, Tyskland och Ryssland.

Statistik från Nutek visar att antalet övernattningar av utländska gäster i Sverige har ökat med 6 procent under perioden januari till september. Under samma period var ökningen av utländska konferensgäster på Skepparholmen 72 procent.
– Sverige är i och för sig känt för att arrangera väl organiserade konferenser men denna utveckling visar att Skepparholmen inte bara surfar på vågen, utan har kommit en bra bit längre, säger Dennis Bederoff ansvarig för turistnäringsfrågor på Nutek. Det handlar snarare om en enastående prestation av anläggningen. Det finns anledning att vara mycket stolt över detta resultat.Senaste i Branschnytt
Just nu 146 av Sveriges främsta talare!
Eva Kugelberg
Per Furumo
Donnie SC Lygonis
Kinga Hernborg
Jörgen Bodner
Kerstin Wångstedt
Henrik Mattsson
Kjell-Åke Fyrgård
Bitte Slättebol
Hans Ludvigsson
Harald Moe
Todd Ferguson
Jens Hector
Krister Rosendahl
Kerstin Alex Elfving

Prenumerera på Konferensvärldens nyhetsbrev

Följ oss på Facebook

Kosta Boda Art Hotel
Srhus - Spa och konferens vid havet
Hotell Fars Hatt
Vi vet vad vi talar om - Lindau.se
Stockholm City Conference Centre - Minimte eller Megaevent
Smgens Hafvsbad
Hotel Skansen Bstad
Hittatalare.se
Fotografiska - Salgado
Ullevi - Vi skulle stannat i Gteborg
Palace Gteborg

Kontakta oss

Compro Media, Telefon: 08-459 24 00

Besöksadress: Råsundavägen 1, 169 67 Solna

Postadress: Box 4028, 169 04 Solna

Välkommen att kontakta oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev