Mammsens Liquorazz - Årets Lakritsdrink - | Konferensvärlden
Mammsens Liquorazz, Årets Lakritsdrink
Mat och Dryck > Mammsens Liquorazz - Årets Lakritsdrink

Mammsens Liquorazz - Årets Lakritsdrink

Mat & dryck Bistro Mammsen på Södermalm i Stockholm håller i festivalbaren under årets Lakritsfestival den 23-24 april på Annexet vid Ericsson Globe. Bistro Mammsens restaurangchef Jennie Pihl fick därför uppdraget att ta fram Årets Lakritsdrink - här är receptet!

8 april 2016,

- Det var så kul att få detta uppdrag! Drinken är baserad på två av mina favoriter i barskåpet, Bacardi och Licor 43. Att jobba med en 100 % koncentrerad lakritssirap var nytt för mig men överraskande bra. Den gifter sig fantastiskt väl med de söta hallonen och syran från tranbären, den slår som en liten volt i munnen innan den mynnar ut i lakritsen. Hoppas det ska smaka!, säger Jennie Pihl om drinken hon har skapat särskilt för årets lakritsfestival.

Mammsens Liquorazz

2 cl Ljus Bacardi
2 cl Licor 43
1/2 dl frysta hallon
1/2 msk sockerlag
1 cl citronjuice
4 cl tranbärsjuice
1/2 tsk lakritssirap (t ex från Konnerup & Co som består av 100 % lakritsextrakt)
5 cl Ginger Ale

Gör så här:
Häll de frysta hallonen i en shaker och muddla dem tillsammans med sockerlagen.
Häll över dem i ett lågt drinkglas, fyll på med krossad is.
Häll sprit och juice samt lakritssirapen i en shaker och skaka med is och kärlek.
Fyll glaset med sil för att separera isbitarna i shakern och toppa sedan glaset med ginger ale.
Garnera förslagsvis med några hallon och en citronmeliss.

Om Jennie Pihl

Jennie Pihl är restaurangchef på Bistro Mammsen på Södermalm i Stockholm. Hon har många års erfarenhet från bar, eventföretag och restaurang bakom sig. Jens Hjorth som äger Bistro Mammsen lärde hon känna när de arbetade ihop redan för 16 år sedan. Idag är de ett välfungerande team som förra året belönades med en topp fem-finalistplats i Allt om Stockholms Krogpris ”Bäst i stan 2015”.

Bistro Mammsen

Omtalat Bistro på Södermalm i Stockholm som drivs av Jens Hjorth. Namnet Mammsen syftar på Jens mamma. Det var hon som väckte hans matintresse som barn och mycket av maten har influenser från hennes recept. Tyvärr gick hon bort strax innan restaurangen öppnades och Jens valde då att hedra henne genom att döpa sitt ställe till Bistro Mammsen. De står för Mat med omtanke och allting de lagar, lagas från grunden. Utöver det har de ett specialintresse för öl vilket genererat ett gediget utbud och ölprovningar.



Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.