Annons

Expressförfrågan

Hjälp att boka konferens, artist eller föreläsare?
Börja här

Ont om tid?

Vi ringer dig!

Vi hjälper dig med dina bokningsförfrågningar!
Mat och Dryck > Stora Brännbo & Såstaholm blickar mot europafinalen av Copper Skillet

Stora Brännbo & Såstaholm blickar mot europafinalen av Copper Skillet

Prisbelönta I måndags avgjordes den svenska uttagstävlingen till IACC:s Copper Skillet, den internationella kocktävlingen för kockar inom mötesbranschen. Årets vinnare blev Ruth Weldegiorgis från Stora Brännbo Konferens & Hotell som tävlade i seniorklasssen och kock Jonathan Birgersson som ställde upp i juniorklassen från Såstaholm hotell och konferens i Täby. Vinnande kockar representerar Sverige i europafinalen av IACC Copper Skillet den 25 februari på Comwell Köge strand utanför Köpenhamn. Vinnarna i Köpenhamn går sedan vidare till världsfinalen av Copper skillet som avgörs i Fort Lauderdale, USA i mitten av april.

4 februari 2015, uppdaterad: 3 juni 2015

Årets vinnare i seniorklassen, Ruth Weldegiorgis, har arbetat i Stora Brännbos kök i fem år. Vinsten innebär mycket för Ruth som nu har fått ett kvitto på vilken duktig kock hon är. Detta var hennes första tävling och nu ser hon fram emot europafinalen i Köpenhamn då hon fortsätter att fokusera på ekologiska råvaror efter säsong.

Nytt för i år var att kora en juniorkock under 26 år. Tre kockar ställde upp i tävlingen och vinnaren blev Jonathan Birgersson som arbetar på Såstaholm Hotell & Konferens sedan ett års tid. Även för Jonathan var detta premiär i tävlingssammanhang och han är nu riktigt taggad för att få tävla mot juniorkockar från Frankrike, England, Holland och Danmark. 

Årets Copper skillet jury bestod av Stefan Ekengren, en av landets kända kockprofiler, Jennifer Barker, tidigare vinnare av Copper skillet samt förra årets vinnare av den internationella Copper skillet finalen, Ulf Eriksson från Stora Brännbo Konferens och Hotell. Tävlingsledare var Manfred Rainer, välkänd och meriterad kockprofil. Juryn var eniga i sina beslut och Sverige har nu två värdiga representanter i europafinalen av Copper skillet som går av stapeln den 25 februari.

Taggar/Etiketter
Mat & dryck  Tävling  


Senaste i Mat och Dryck
Utvalda anläggningar

Rånäs Slott

Världskulturmuseet

Varbergs Kusthotell

Erbjudanden från anläggningar
Just nu 149 av Sveriges främsta talare!
Anna Ramberg
Susanne Einhorn
John Steinberg
Dag Lotsander
Hans Ludvigsson
Ulf Mazur
Karin Roosvall
Magnus Roos
Thomas Nybom & Peter Strålman
Michael Södermalm
Stefan Sebö
Kerstin Alex Elfving
Zeid Andersson
Joakim Sundell
Joachim Andersson

Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta Compro Möten & Event!

Telefon: 08-459 24 00

Besöksadress: Råsundavägen 1, 169 67 Solna

Postadress: Box 4028, 169 04 Solna

E-post: info@compro.se

www.compro.se


Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | HittaTalare | Kickoff | Lindau artist & talare | Svensk Mötesdesign | HotellBoka | Festplatsen
 Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.