Premiär för Fotografiskas växtgrill – nu med bar - | Konferensvärlden
Foto: Johan Ståhlberg
Fotografiskas Växtgrill - nu med bar.
Nyheter > Premiär för Fotografiskas växtgrill – nu med bar

Premiär för Fotografiskas växtgrill – nu med bar

Mat & dryck Fotografiskas succé med servering utomhus fortsätter! Fotografiskas växtgrill – nu med bar, har öppnat och vuxit rejält. Njut av grillade rätter med fokus på växtriket, där du lägger till protein från djurriket, precis som i Fotografiskas restaurang. Nu flyttar även baren ut och gör #växtgrillen sällskap. Här serveras de fräscha alkoholfria ekologiska drinkarna – med alkoholen on the side. Allt med en av Stockholms vackraste vyer som fond, platsen för ett av stans skönaste häng.

4 juli 2016,

Det är drygt två år sedan matkreatören Paul Svensson på Fotografiska slog upp portarna till ett kök med en nytt slags filosofi som utmanar det traditionella synsättet att en råvara från djurriket är mer status än en från växtriket. Här står kulinariska växträtter, ekologiska och så ofta det går närodlade, väl för sig själva – medan det animaliska proteinet kan väljas till. Allt med fokus på säsong, så det som serveras i Fotografiskas växtgrill nu i sommar är laddat av njutningsfull näring med råvaror som ofta är ytterst närodlade.

- Vårt kök tilltalar sinnena på helt nya nivåer och utmanar idén om protein från djurriket som nödvändig näringskälla. För oss är det självklart att leverera njutning och på köpet få hälsa och klara planeten. Fotografiskas växtgrill, med vår bar utflyttad där de alkoholfria drinkarna serveras med alkoholen on the side, är verkligen en plats vi är stolta över, säger Paul Svensson.

Menyexempel

Kall: Grillad gurka med krondill och vildkrasse.
Varm: Helgrillad färsklök med rökt gräddfil och honungssmör.
Söt: Färska jordgubbar, oliveoljekräm, maräng och krossad kakao.

Varje dag serveras tre kalla, tre varma och två söta växträtter, till det kan man välja till exempel gravad grillad röding eller sörmländsk gris bbq. Fredagar och lördagar har vi även en line-up med några av Stockholms bästa DJs som höjer stämningen ytterligare. 

Följ Fotografiskas växtgrill under #växtgrillen och via Fotografiska TV 

Juryns motiveringar när Fotografiskas restaurang 2015 utnämndes till Årets Smaksättare och Årets Hälsokoncept

Årets Smaksättare – Fotografiska

» Vinnaren skapar en suverän tolkning av det nya gröna, använder ett nytt språk och klarar dessutom att göra en lansering av hela konceptet. Detta på en oväntad arena där god och smakrik mat inte är det man tänker på i första hand. Med smaker som är rena, tydliga och naturliga berikar vinnaren den svenska matkulturen. «

 Årets Hälsokoncept – Fotografiska

» Restaurangen lägger fokus på det gröna, ekologiska och närproducerade vilket resulterar i hälsosamma rätter. Menyn är levande med råvaror som är bäst just för dagen. Rätterna ger en komplett smakupplevelse, där köttet eller fisken är en accessoar. Mycket av dryckesutbudet är ekologiskt. Kombinationen av smak och intressant miljö ger en upplevelse för alla sinnen, där tillfredsställelsen efter måltiden känns mycket välgörande och en kick för själen. «

Läs mer om Fotografiska på Konferensguiden.se. Här erbjuds du kostnadsfri bokningshjlälp med konferenser och möten.



Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.