Sommarens grilltips - lammracks med smarriga tillbehör och sommarens grillvin - | Konferensvärlden
Foto: Louise Bondebjer
Grillade lammracks med somriga tillbehör av Louise Bondebjer och vinet Mas Janeil Le Petit Pas.
Nyheter > Sommarens grilltips - lammracks med smarriga tillbehör och sommarens grillvin

Sommarens grilltips - lammracks med smarriga tillbehör och sommarens grillvin

Mat & dryck Nu är sommaren här och grillarna glöder. Matkreatören och bloggaren Louise Bondebjer har tagit fram ett passande sommarrecept på grillat lamm med härliga tillbehör. Till rätten passar det fylliga och smakrika Åsnevinet, Mas Janeil Le Petit Pas 2014, ett riktigt grillvin!

29 juni 2016,

Grillade lammracks i örtmarinad, serveras med gräslök- och timjansmör, färskpotatissallad och zuccinistubbar

4 personer
800 gram lammracks

Örtmarinad

½-1 dl god olivolja
2 vitlöksklyftor, finhackade
5 msk färsk basilika & rosmarin, finhackade

Gräslök & Timjansmör

100 gram smör (rumsvarmt)
4 msk färsk gräslök & timjan, finhackade
1 vitlöksklyfta, pressad
1 nypa flingsalt

Färskpotatissallad

500-700 gram färskpotatis
8 små salladslökar
1 dl pumpafrön, rostade
3 msk olivolja
flingsalt

Zuccinistubbar

2 medelstora zuccini
3 msk olivolja
flingsalt

Gör så här

1. Putsa köttet rent från ev senor. Blanda ingredienserna till örtmarinaden i en skål och rör om. Lägg sedan i köttet och ställ svalt och övertäckt i kylskåpet.

2. Blanda ihop i en skål: smör, örter, vitlök och flingsalt till örtsmöret. Ställ svalt.

3. Koka de borstade potatisarna mjuka och då de svalnat något, dela i klyftor. Skär salladslökarna på längden, i mindre bitar.

4. Sätt ugnen på 225 grader. Dela zuccinin till stubbar ca 4- 5 cm höga. Hetta upp en panna med olivolja och stek zuccinin på kortändarna så att de får färg. Ställ sedan i en ugnsform och låt ugnsbakas i ca 20 min.

5. Värm grillen ordentligt! Torka av lammet från marinad och lägg på den heta grillen, ca 10 minuter på var sida, men detta kan variera beroende på lammracksens storlek.

6. Under tiden, sväng ihop potatis, salladslök, pumpakärnor, olivolja och flingsalt och ställ i en skål.

7. Ta ut smöret från kylskåpet och servera ur en skål.

8. Då lammet är klart, låt gärna vila en liten stund så att inte köttsaften rinner ut, skär i önskade bitar och servera med varma zuccinistubbar, örtsmör och färskpotatissallad.

Vin

Till rätten passar det franska vinet Mas Janeil Le Petit Pas (79687), som har kryddig smak med inslag av fat, björnbär, jordgubbar, choklad, viol och vanilj. Vinet säljs på Systembolaget och kostar 95 kr.

Taggar/Etiketter
Kickoff  Mat & dryck  Vin  


Senaste i Nyheter


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Utvald underhållning

Till fler underhållare »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta Compro Möten & Event!

Telefon: 08-459 24 00

Adress: Industrivägen 10 A, 171 48 Solna

E-post: info@compro.se

www.compro.se


Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Kickoff | Lindau artist & talare | Svensk Mötesdesign | HotellBoka | Festplatsen
 Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.