Annons

Expressförfrågan

Hjälp att boka konferens, artist eller föreläsare?
Börja här

Ont om tid?

Vi ringer dig!

Vi hjälper dig med dina bokningsförfrågningar!
Reportage > En gammal goding i ny förpackning

En gammal goding i ny förpackning

Hotell Elite Hotel Savoy i Malmö byggdes 1862 och kan stoltsera med att vara ett av de äldsta hotellen i Sverige. Trots många år på nacken kommer hotellet i vår att vara ett av de fräschaste då det har nypremiär med nyrenoverade lokaler och nytt restaurangkoncept.

14 april 2015, uppdaterad: 12 oktober 2015

Kök och matsal genomgår en stor renovering och ackompanjeras av en ny krögarduo i form av Malmöprofilerna och krögarna Niklas Billsten och Joakim Nilsson. Kockarna är kända för sin fiskrestaurang Johan P och har för Savoys räkning tagit fram restaurangkonceptet Savoy Grill.

– Niklas och Joakim har köpt in en kolgrill från Spanien som står mitt i restaurangen för att gästerna ska få känslan av ett öppet grillkök. Grillen erbjuder många fräscha kötträtter, men även fiskrätter finns på menyn. Det nyrenoverade köket öppnade 11 mars och maten är ju hotellets hjärta, så det känns extra viktigt att satsa på ett modernt kök och högklassiga grillrätter, säger Johan Åsell, hotelldirektör för de tre Elite hotellen i Malmö.

Restaurangen hyser plats för 120 matgäster och behåller sin anrika stil, men får efter renoveringen en modernare tappning i ljusare färger. Efter maten kan den som vill gå vidare ta plats i Elitekedjans egen pubkedja Bishop arms som ligger vägg i vägg med hotellet. Där kan gäster få sitt lystmäte av öl och whisky då puben stoltserar med 42 sorters fatöl och ett hundratal whiskysorter.

– Vi vill förmedla en härlig, genuin känsla och vara en storstadskrog. Hos oss kan man börja dagen med en kaffe macchiato och avsluta kvällen med stans bästa dry martini, fortsätter Johan om hotellets affärsidé.

Fest- och konferensvåningen byggdes 1914 och stod klar inför en baltisk utställning i Malmö. Även den nyfyllda hundraåringen har genomgått en varsam renovering där tyngdpunkten har legat på att bevara den gamla känslan i form av antika, pampiga kristallkronor och vackra väggmålningar.

– Hotellbranschen växer och det byggs otroligt många nya hotell. Då känns det extra viktigt att bevara den klassiska och lyxiga känslan som finns här på Savoy. Vi toppar istället med de nyaste tekniklösningarna i våra konferensrum och satsar stort på bildlösningar. En av våra salar har fyra olika bildskärmar som gör att alla deltagare enkelt kan följa med i presentationer och filmvisningar. Vi har ett fungerande plugandplay-system. Teknik ska vara smärtfritt och det ska räcka med att man sticker in en sladd och allt bara funkar.

Malmö och Skåne har haft en enormt stark utveckling de senaste tio åren. Många nya företag, hotell och konferensanläggningar har etablerat sig. Enligt Johan har staden gått från halvtråkig småstad till en modern storstad.

– Folk har fått upp ögonen för Malmö. Vi har många tyska besökare som söker sig hit och säger att Malmö har blivit hippt. I år har tre Malmö-krogar fått Guide Michelin-stjärnor vilket i sig talar sitt tydliga språk, avslutar Johan Åsell.

Taggar/Etiketter
Elite Hotels  Hotell  Konferens  Malmö  Nyrenoverat  

Läs vidareSenaste i Reportage
Utvalda anläggningar

Varbergs Kusthotell

Summit Tidningshuset

Birka Cruises

Erbjudanden från anläggningar
Just nu 149 av Sveriges främsta talare!
Anna Bergholtz
Tommy Ditz
Benny Haag
Annika och Martin Taesler
Karin Klerfelt
Emma Pihl
Per Furumo
Creavinum Consulting - Rickard Ericsson och Marcel Hårdmark
Jan Gunnarsson
Johan Ekenberg
Max Söderpalm
Margareta Neld
Klas Hallberg
Pernilla Carrier
Susanne Einhorn

Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta Compro Möten & Event!

Telefon: 08-459 24 00

Besöksadress: Råsundavägen 1, 169 67 Solna

Postadress: Box 4028, 169 04 Solna

E-post: info@compro.se

www.compro.se


Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | HittaTalare | Kickoff | Lindau artist & talare | Svensk Mötesdesign | HotellBoka | Festplatsen
 Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.