Annons

Expressförfrågan

Hjälp att boka konferens, artist eller föreläsare?
Börja här

Ont om tid?

Vi ringer dig!

Vi hjälper dig med dina bokningsförfrågningar!
Reportage > Historiens vingslag över Chalmers

Historiens vingslag över Chalmers

Konferenspärlor En unik historisk miljö och en personlig service som får besökaren att känna sig som hemma mitt i centrala Göteborg. Det är något av allt det som gör Chalmersska huset så speciellt.

8 februari 2016, uppdaterad: 8 februari 2016

Chalmersska huset, som har fått sitt namn efter William Chalmers, uppfördes i början av 1800-talet. Chalmers arbetade för Ostindiska Kompaniet i Macao och Kanton och han testamenterade hälften av sin stora kvarlåtenskap till Sahlgrenska sjukhusinrättningen, och hälften till inrättandet av en industriskola ”för fattiga barn som lärt sig läsa och skrifva” – vilket blev grunden till Chalmers tekniska högskola.

Många olika ägare
Chalmersska huset kom under årens lopp att hamna i först olika privata ägor, och senare att fungera som bankkontor, innan cirkeln till slut slöts år 2006, då SEB överlämnade det till Chalmers tekniska högskola.

I huset möts nu gammalt och nytt; i salongerna och matsalen har tiden stått stilla i det vackra 1800-talet, medan konferensrummen har behållit den gamla charmen, samtidigt som de renoverats och – på ett diskret sätt – anpassats till modern teknik.

Mötesplats i Chalmers anda
Idag används Chalmersska huset som mötesplats för konferenser, workshops, seminarier, luncher och middagar, alltså i princip på samma sätt som William Chalmers själv använde sitt hus när han levde här för 200 år sedan. Hans dörrar stod öppna för vänner och bekanta; han bjöd på goda middagar, tillställningar med underhållning, men hade också seriösa arbetsmöten och överläggningar i huset.

Nu finns här sex konferensrum; från den största lokalen (Pelarsalen) som tar 125 personer i biosittning, till den minsta (Kämperummet) som tar upp till 12 personer.

Utöver konferenslokalerna finns ett antal salonger där man också kan samlas för möten, grupparbeten, workshops, lunch, mingel eller middagar.

Vinprovning i bankvalvet
Bankvalvet i källaren rymmer cirka 100 personer för mingel och i denna lokal är det populärt att anordna provningar av alla de slag. Champagne, vin, whiskey eller öl; Chalmersska huset har samarbeten med sommelierer på alla olika områden och de delar gärna med sig av sina kunskaper.

I huset serveras även såväl frukost som femrättersmenyer, men Chalmers signum är nog emellertid dess mycket populära Afternoon tea, en upplevelse som brukar stanna kvar länge i minnet hos Chalmersska husets gäster…                       

Fakta
Sex konferensrum: Pelarsalen, med plats för 125 personer i biosittning, Poppelmanska rummet, som rymmer 100 personer i biosittning, Biblioteket, med plats för 20 personer i fast styrelsesittning, Kanalrummet där 24 personer kan konferera i u-bord, samt två mindre rum med plats för 12 personer vardera.

Läs vidareSenaste i Reportage
Utvalda anläggningar

Varbergs Kusthotell

Världskulturmuseet

P5 Umeå

Erbjudanden från anläggningar
Just nu 149 av Sveriges främsta talare!
Joakim Sundell
Gunilla Bokedal
Björn Liljeqvist
Brutus Östling
Magnus Hedman
Erik Olkiewicz
Lennart Paulsson
Dag Lotsander
Mikael von Matérn
Johan Holmsäter
Reidar Svedahl
Claes Schmidt Sara Lund
Jesper Caron
Bertil Marcusson
Annie Seel - Rallyprinsessa

Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta Compro Möten & Event!

Telefon: 08-459 24 00

Besöksadress: Råsundavägen 1, 169 67 Solna

Postadress: Box 4028, 169 04 Solna

E-post: info@compro.se

www.compro.se


Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | HittaTalare | Kickoff | Lindau artist & talare | Svensk Mötesdesign | HotellBoka | Festplatsen
 Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.