Annons

Expressförfrågan

Hjälp att boka konferens, artist eller föreläsare?
Börja här

Ont om tid?

Vi ringer dig!

Vi hjälper dig med dina bokningsförfrågningar!
Reportage > Lugnt men effektivt på Balingsholm

Lugnt men effektivt på Balingsholm

Slott & Herrgårdar Vid sjön Trehörningen ligger Huddinges konferenspärla Balingsholm. Endast 16 kilometer söder om Stockholms city eller 20 minuter med bil, dyker den drygt hundraåriga herrgården upp, mitt i ett orört naturreservat.

8 februari 2016, uppdaterad: 8 februari 2016

- Vi vet att ett företags mötesprestationer beror så mycket på vilken omgivning man befinner sig i. Därför strävar vi alltid efter att erbjuda en så lugn, men samtidigt effektiv mötesmiljö som möjligt, berättar Erica Orrvik, som tillsammans med sin familj driver Balingsholm idag.

Herrgården uppfördes ursprungligen år 1906 av byggmästare Tisell och förvärvades sedan av hovförvaltningen som bostad för Gustaf V:s yngste son, prins Erik, som bodde här fram till 1916.

Efter att ha varit i privat ägo under knappt femtio år och sedan i kommunal ägo i ytterligare tjugo år, satte en omfattande renovering igång år 1985, vilket ledde till att den moderna konferensanläggning som Balingsholm är idag så småningom kunde öppna.

Vacker sjöutsikt
Anläggningen har åtta konferenslokaler och elva grupparbetsrum. I själva herrgården finns några mindre mötesrum. Ett exempel är Häggen med egen balkong och vacker utsikt över sjön Trehörningen, en lokal som är lämplig för grupper upp till 17 personer.

- Vi har många kursledare samt olika ledningsgrupper som återkommer hit år efter år, berättar Erica Orrvik, men vi har även plats för större grupper.

I flygelbyggnaderna finns de större lokalerna för konferensgrupper på mellan 15–70 personer. Konferenshuset Linden, med sin avskildhet, är mycket uppskattade för de grupper som vill arbeta mycket intensivt och har högt ställda sekretesskrav.

Utegym och vinterträdgård
Samtliga möteslokaler har fönster med utsikt över sjön eller den vackra naturen runt Balingsholm. För att i framtiden nyttja dessa resurser ytterligare planeras ett utegym samtidigt som bygglovshandlingar för tillbyggnad av en vinterträdgård på herrgården handläggs.

- Det som är så speciellt här - och som våra gäster säger att de uppskattar mycket – är närheten in till stan och kommunikationer, samtidigt som man kan njuta av den fina herrgårdsmiljön samt lugnet och stillheten i den omringande naturen, förklarar Erica Orrvik avslutningsvis.

Fakta - Balingsholm:
Åtta konferenslokaler och elva grupprum.
49 hotellrum (58 bäddar)

Läs vidareSenaste i Reportage
Utvalda anläggningar

Smakrike Krog & Logi

Konventum

Björholmens Marina & Sealodge

Erbjudanden från anläggningar
Just nu 149 av Sveriges främsta talare!
Mia Lehndal
Erik Winqvist
Anna Ugander Lotta Stagne
Ewa Wigenheim
Michael Södermalm
Claes Schmidt Sara Lund
Ewa-Christina W Sandgren
Thomas Nybom & Peter Strålman
Harald Moe
Lasse Gustavson
Eric Thyrell
Stig-Arne Bäckman
Jens Hector
Pernilla Carrier
John Steinberg

Erbjudande:

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Happy Meetings 1 juni 2016 i Stockholm

Aktuella bokningsförfrågningar

Hittatalare.se
Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta Compro Möten & Event!

Telefon: 08-459 24 00

Besöksadress: Råsundavägen 1, 169 67 Solna

Postadress: Box 4028, 169 04 Solna

E-post: info@compro.se

www.compro.se


Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | HittaTalare | Kickoff | Lindau artist & talare | Event&expo | Svensk Mötesdesign | HotellBoka | Festplatsen
 Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.