Reportage > Som en prinsessa på Sundbyholms Slott

Som en prinsessa på Sundbyholms Slott

Slott & Herrgårdar Vem har inte drömt om att få vara prins och prinsessa för en kväll? På Sundbyholms Slott utanför Eskilstuna kan man krydda sin kick-off med en maskeradbal på 1700-talsvis.

Text: Anna Hansen Foto: Jenny Ericson

22 maj 2012, uppdaterad: 9 juni 2015

Sundbyholms Slott ligger vackert vid Mälarens längsta strand och har anor från medeltiden då det tillhörde Eskilstuna Johanniterkloster. I slutet av 1700-talet blev hertig Karl – Karl XIII – slottets ägare, och det är denna period i dess historia som man som gäst nu kan återuppleva för en kväll.

Maskeradbalen inleds med att gästerna får klä upp sig i vackra 1700-tals dräkter i rokokostil. Dräkterna består av flera olika plagg. För kvinnor är det så kallade pocher och polonaiser som gäller, medan männen blir stiliga i kråsskjortor, culottes, västar och just-au-corps.

– Hierarkier i en grupp suddas ut när alla gäster får bli lika fina för en kväll. Genom att alla klär ut sig stärker man också gruppkänslan, förklarar Christin Widerberg, marknadschef på Sundbyholms Slott.

Festen startar med att slottets kanoner från 1700-talet skjuter salut för att meddela gästerna att det är dags att ta sig upp till festvåningen. I denna vackra sal är det dukat för en trerätters festmåltid, där man får tillfälle att beundra varandras tjusiga kläder.

– Något som är viktigt för att få till en lyckad konferens eller kick-off är att man kan erbjuda unika och roliga aktiviteter som gruppen kan samlas kring, berättar Christin. Den här 1700-talsfesten brukar bli ett minne för livet för de allra flesta.

Sundbyholms Slott äger 230 nysydda dräkter av hög kvalitet och har samarbete med en teaterateljé för att komplettera dräkterna för riktigt stora grupper. Men maskeradbalen passar även lika bra för mindre grupper.
I festpaketet ”1700-tals Maskeradbal” ingår hyra för dräkterna, lokalhyra med festdukning och middag, samt kanonsalut och röda mattan.

Antal: 20-200 personer
Passar: Alla
Tid: Med klädselförberedelser och middag; ungefär sju-åtta timmar
Pris: 695 kronor för gäster med helpension
Period: Året om

Läs vidareSenaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta Compro Möten & Event!

Telefon: 08-459 24 00

Besöksadress: Råsundavägen 1, 169 67 Solna

Postadress: Box 4028, 169 04 Solna

E-post: info@compro.se

www.compro.se


Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | HittaTalare | Kickoff | Lindau artist & talare | Svensk Mötesdesign | HotellBoka | Festplatsen
 Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.