Annons

Expressförfrågan

Hjälp att boka konferens, artist eller föreläsare?
Börja här

Ont om tid?

Vi ringer dig!

Vi hjälper dig med dina bokningsförfrågningar!
  • Foto: Ulf Palm
Reportage > Stämningsfull konferens mitt i ett världsarv

Stämningsfull konferens mitt i ett världsarv

Mötestrender Om man letar efter en unik konferensmiljö är det svårt att tänka sig en mer spännande plats än den moderna, men samtidigt historiskt belägna konferensanläggningen vid Falu Gruva, mitt i världsarvet Falun.

30 november 2015,

Brytningen av malm i Falu Gruva inleddes sannolikt redan för tusen år sedan och under 1600-talet bröts nästan två tredjedelar av alla världens kopparmalm i gruvan som – med sina omkring tusen arbetare – var en av Sveriges största arbetsplatser. Gruvan finansierade stora delar av 30-åriga kriget på 1600-talet och den kallades ibland för Sveriges skattkista.

Inte förrän år 1992 upphörde brytningen i gruvan helt och hållet och knappt ett decennium senare, i december 2001, utsåg Unesco Falu Gruva – tillsammans med delar av staden Falun och bergsmansbygden – till ett av världens världsarv.

Sedan år 1970, då gruvan öppnades för allmänheten, har nära två miljoner besökare tagit hissen ner i gruvan, 67 meter under jord för att få uppleva dess magi.

Modernt och flexibelt
Precis vid randen mot dagbrottet Stora Stöten ligger idag moderna konferenslokaler med flexibla lösningar för alla typer av möten och evenemang.

Här finns små grupprum för de mindre mötena men också plats för drygt 200 gäster i den allra största konferenslokalen.

I Falu Gruva har man erfarenhet av att ordna alltifrån events och minimässor till kundmöten och personalfester och i den vackra Kyrksalen brukar man arrangera såväl dop, bröllop och begravningar som föreläsningar och musikkonserter för upp till 100 personer.

Stämningsfull musik i gruvan
Som ett avbrott i själva konfererandet kan ett besök i gruvan kryddas med ett besök av gruvfrun som sjunger eller spelar, en garanterat stämningsfull och överraskande aktivitet! Eller så kan man välja att följa med på en guidad visning i gruvan och avsluta det hela med öl och korv i en av de vackra salarna under jord.

Det finns även möjlighet att få guidade visningar både i Gruvmuseet och i de historiska byggnaderna på området samt intressanta föreläsningar om gruvans historia. Flera av de hantverkare som finns på gruvområdet erbjuder också aktiviteter och workshops för konferensgäster, till exempel arbeta med silverlera och blomsterbindning.

Falu Gruva ligger på gångavstånd till Faluns centrum, där det finns det flera hotell. Lunch och middag erbjuds däremot i Värdshuset Geschwornergården, som serverar Världsarvsbuffé eller konferenslunch.Senaste i Reportage
Utvalda anläggningar

Marholmen

Björholmens Marina & Sealodge

Villa Elfvik Strand

Erbjudanden från anläggningar
Just nu 149 av Sveriges främsta talare!
Jan Kronkvist
Susanne Pettersson
Hans Odöö
Mikael Andersson
Lotta Snickare
Per Norinder
Fredrik Svensson
Björn Liljeqvist
Erik Olkiewicz
Marika Skärvik
Joachim Andersson
Fredrik Praesto
Anna Ugander Lotta Stagne
Anna Ramberg
Annika och Martin Taesler

Erbjudande:

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Happy Meetings 1 juni 2016 i Stockholm

Aktuella bokningsförfrågningar

Hittatalare.se
Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta Compro Möten & Event!

Telefon: 08-459 24 00

Besöksadress: Råsundavägen 1, 169 67 Solna

Postadress: Box 4028, 169 04 Solna

E-post: info@compro.se

www.compro.se


Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | HittaTalare | Kickoff | Lindau artist & talare | Event&expo | Svensk Mötesdesign | HotellBoka | Festplatsen
 Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.