Brook Hotels Arlanda charmar sina besökare - | Konferensvärlden
Reportage > Brook Hotels Arlanda charmar sina besökare

Brook Hotels Arlanda charmar sina besökare

Konferenspärlor Brook Hotels Arlanda ligger alldeles intill Arlandastad Golf i Rosersberg i den vackra uppländska naturen. Här möts man av ett charmigt boutique-hotell som välkomnar såväl lite större konferenser som mindre grupper till sina 33 vackert inredda hotellrum och fyra moderna konferenslokaler.

14 mars 2017,

I snart två år har Brook Hotels bedrivit sin hotell- och konferensverksamhet i den gamla röda träskolan, som byggdes vid sekelskiftet vid en av Sveriges allra äldsta kyrkor - Norrsunda Kyrka.

- Här är vi omgivna av storslagen natur samtidigt som vi har Arlanda flygplats alldeles runt hörnet, berättar Liz Helleday, som är ansvarig för hotelldelen på Brook.

Alla hotellets rumskategorier är klassiskt vackra och med imponerande fem meter i takhöjd. Varje rum är speciellt inrett med handgjorda, eleganta möbler från Grekland. Badrummen är rymliga och ljusa, med vackert kakel i färgteman som är unikt för varje våning. Rummen har utsikt antingen över hotellets rofyllda innergård eller den vackra allén.

Perfekt läge

I hotellets service ingår shuttle till och från Arlanda flygplats och till Rosersberg pendelstation, från vilken man enkelt och snabbt tar sig in till centrala Stockholm.

Till Brook Hotels kommer man för att äta gott och finna arbetsro och här välkomnas alla typer av konferensgrupper, små som stora och svenska som internationella.

- Med tanke på vår närhet till Arlanda är det många företag med anställda på olika ställen runtom i landet och till och med i världen, som väljer att förlägga sin konferens hos oss. Och oavsett vilka våra gäster är försöker vi alltid skapa en så minnesvärd upplevelse som möjligt, med ett personligt bemötande och stor flexibilitet, förklarar Liz.

Praktiska och ljusa konferensrum

I hotellets konferensdel ligger fyra fina möteslokaler varav den största, Rosersberg – som erbjuder ett härligt, naturligt dagsljus och fönster ut mot naturen – passar utmärkt för sällskap upp till 40 personer. Från detta rum har man även möjlighet att öppna upp en mellanvägg till Skånelarummet och då får man plats med hela 70 konferensgäster i ett och samma rum.

Den minsta lokalen, Arlanda, är ett perfekt avpassat rum för ett mindre sällskap på upp till åtta personer. Det ljusa rummet ligger högst upp på hotellet och med vacker utsikt över omgivningarna. I rummet finns även en minibar som man gärna anpassar efter gästens önskemål.

Och vill man ta ett litet avbrott från konferensen ligger skogen alldeles runt hörnet och det gör även den fina banan Arlandastad Golf som gärna välkomnar hotellets gäster.

Uppskattad mat och spännande dryckesprovningar

I Restaurang Koppar skapar hotellets passionerade kökschef menyer baserade på det svenska köket – men med influenser från hela världen och alltid med fokus på årstidens utbud av råvaror.

- Dryckesprovningar innan en trerättersmiddag är en populär och omtyckt upplevelse i samband med konferens hos oss och vi har ett härligt utbud av diverse smakupplevelser, berättar Alexandra Nygård som är ansvarig för restaurangen.

Här kan man välja mellan att prova enbart äkta Champagne eller blanda mousserande viner från världens alla hörn. En annan vinprovning inriktar sig på den nya trendregionen Languedoc i södra Frankrike och en tredje på Amarone och Valpolicellaviner från Venetien i norra Italien.

Många gäster väljer också att börja festen eller konferensen med en mingelvinprovning.

- Då får man en kortare beskrivning av vinerna och sedan minglar man med de olika vinerna i glasen och försöker komma på vilka andra i gruppen som har samma vin. Detta är en kombination av fördrink, vinprovning och teambuilding och perfekt för grupper där man vill lära känna varandra lite bättre, förklarar Alexandra.

Fakta:

På Brook Hotels finns plats för 85 gäster i restaurangen. Det finns tretton enkelrum, tio dubbelrum, fem dubbel superior/familjerum, två sviter samt fyra stycken konferensrum med plats för totalt knappt 100 personer.

Läs mer om Brook Hotels på Konferensguiden.se och boka din nästa konferens här. Vi erbjuder kostndsfri bokningshjälp!

Läs vidareSök igen

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Utvald underhållning

Till fler underhållare »

Få vårt nyhetsbrev

1
Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta Compro Möten & Event!

Telefon: 08-459 24 00

Adress: Industrivägen 10 A, 171 48 Solna

Teatergatan 19, 411 35 Göteborg

E-post: info@compro.se

www.compro.se


Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Kickoff | Lindau artist & talare | Svensk Mötesdesign | HotellBoka | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.