Äkta och hållbart på Skeviks Gård - | Konferensvärlden
Skeviks Gård
Skeviks Gård
Skeviks Gård
Skeviks Gård
Skeviks Gård
Skeviks Gård
Skeviks Gård
Reportage > Äkta och hållbart på Skeviks Gård

Äkta och hållbart på Skeviks Gård

Att arbeta ”äkta och hållbart” är kärnan i verksamheten på Skeviks Gård, en ambition som vilar på platsens långa och spännande historia. En hotell- och konferensanläggning med självhushållande lantbruk och fokus på rörelse och motion – en plats för goda möten i alla bemärkelser.

Text: Helena Wikström

12 maj 2023,

För länge sedan var Skeviks Gård ett stort lantbruk med djur och grönsaksodlingar. Från slutet av 1800-talet tog Friluftsfrämjandet över gården och skapade en plats dedikerad till rörelse och motion.

Idag är hållbarhetsarbetet i alla dess aspekter centralt och gården har grönsaksodlingar, egna grisar och bin. Från den kringliggande naturen hämtas ramslök, nässlor och bär. På hustaken sitter solceller och allt komposterbart avfall går tillbaka till odlingarna.

– Vi vill att allt vi gör ska prägla oss i vårt arbete, så att alla känner att hållbarhetsarbetet är viktigt och att det utgår från gårdens historia, berättar Sofia Rosengren, som äger och driver hotellet tillsammans med sin sambo Ragnar Flink

På Skeviks Gård är arvet efter Friluftsfrämjandet lika viktigt som att vara självhushållande. Man vill vara en plats för rörelse och motion och tar hjälp av den underbara skärgårdsmiljön för att skapa roliga utomhusaktiviteter. Här kan du paddla kajak eller kanot, du kan låna en roddbåt eller spela padel eller tennis på vår nya padel- och tennisanläggning som erbjuder hela 4 tennisbanor och 4 padelbanor. Det finns både inomhusgym och utegym och runt gården öppnar sig ytor med natur och terräng som gjorda för att sätta din kropp i rörelse.

– Vi vill gärna se att våra besökare får rosor på kinderna när de varit här en dag, skrattar Sofia.

Skeviks Gård består av flera olika byggnader från olika tidsepoker, där den äldsta är från 1600-talet och räknas som Gustavsbergs äldst bevarade hus. För konfererande grupper finns 9 lokaler för alla typer av möten där den största lokalen, Sjöstugan, kan möbleras för upp till 95 personer. Alla lokaler är väl anpassade för möten och utbildningar, men har ändå sin historiska charm kvar.

– Några av konferenslokalerna ligger i huvudbyggnaden där även reception och restaurang finns, men de flesta ligger i egna byggnader där man kan få en avskild mötesupplevelse i ett rött hus med vita knutar, säger Sofia.

Hotellrummen är förlagda i tre olika hus med tjugo rum i varje hus med totalt 112 bäddar.  Hotellrummen har renoverats löpande och de senaste blev färdiga under 2020. På övre plan i varje hotellbyggnad finns en liten lobby för social samvaro. På Skeviks Gård vill man ta vara på sin unika skärgårdsmiljö och främja utomhusvistelser, så nere vid vattnet med utsikt över Skeviken hittar du gårdens Spa- & Relaxavdelning. Här finns uppvärmda badtunnor, en bastu och uteduschar för avsvalkning om man inte hellre tar ett dopp i havet.

– Spa-delen ligger naturligt insprängt i berget och naturen är påtaglig på ett avkopplande sätt med slingrande grusgångar och en underbar utsikt över viken, förklarar Sofia.

Att driva en gård, en konferensanläggning, med inriktning på både hållbarhet och friluftsliv innebär även att gästerna ska få njuta av både vällagad och god mat. Här får man gärna frossa i goda bullar – men det ska vara äkta bullar, gjorda på rätt sätt. Maten är innovativ men baserad på klassisk grund och tillagad med kärlek och passion. Råvaror från den egna gården när det är säsong, men man köper också in från lokala råvaru- och matproducenter. Råvaror med hög kvalitet som både är smakrika, näringsrika och har en mycket låg negativ miljöpåverkan.

På Skeviks Gård ska alla ha det bra – djuren, naturen och alla besökande gäster. En hållbar gård för hållbara möten som vilar tryggt på sin historia men blickar framåt – mot en hållbar framtid.

Fakta:
Skeviks Gård ligger strax utanför Gustavsberg på Lagnö i Stockholms skärgård. Här hittar du en konferensanläggning med grisar, grönsaksodlingar och egna bin. En hållbar gård med 112 hotellbäddar, 9 möteslokaler, massor av utomhusaktiviteter och ett utomhus-spa med havsutsikt. 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.