En magisk konferensupplevelse på Filmstaden - | Konferensvärlden
Filmstaden
Filmstaden
Rigoletto
Filmstaden
Rigoletto
Filmstaden
Rigoletto
Filmstaden
Rigoletto
Filmstaden
Rigoletto
Filmstaden
Stockholm Saga
Reportage > En magisk konferensupplevelse på Filmstaden

En magisk konferensupplevelse på Filmstaden

Nöje Bio är magiskt. En konferens eller ett möte i en biograf har alla chanser att bli lika magiska. Filmstadens 35 biografer, finns där tillgängliga för dig och ditt företag att ordna de event eller möten du önskar. Glid in i biomörkret och låt ridån falla.

Text: Helena Wikström

13 januari 2023, uppdaterad: 3 januari 2024

Att gå på bio är för de allra flesta något väldigt positivt och spännande. Varför inte använda dessa positiva platser för ditt möte? Filmstadens 35 biografer finns i 18 städer från Luleå i norr till Malmö i söder. Salongerna varierar i storlek från den minsta som rymmer 22 personer till den största som har 660 sittplatser. Alla biografer har centrala lägen i sina respektive orter.

– När man komma in på en biograf så fylls de flesta med en positiv förväntan som ger en skjuts in i mötet, hjälper hela mötet att få en bra start, säger Leslie Marsden, Head of Sales på Filmstaden Sales.

På kvällarna är det oftast vanliga bioföreställningarna sker. Men lokalerna finns där även som tillgängliga mötesplatser. För frukostmöten, för halv- eller heldagskonferenser, för filmevent, för personliga möten, digitala möten eller HUB-möten. Och givetvis för föreläsningar, seminarier och produktlanseringar. Allt man vill arrangera som drar nytta av att publiken sitter bekvämt, ser bra från alla platser och får en maximal bild och ljudupplevelse.

– Våra stora biodukar ger ju en unik och häftig upplevelse av allt bildmaterial som visas. Om man tidigare har varit på olika konferenser och tittat på led-skärmar så blir upplevelsen när man kommer till oss helt annorlunda, ofta mycket större än man förväntat sig, säger Leslie.

En biosalong är i grunden skapad för att man från alla platser ska kunna se bra, aldrig känna sig långt ifrån det man ser – eller hör. Där bioduken är exponeringsytan för det man vill visa upp och förmedla. Ett hjälpmedel, ett stöd, för den presentation du vill göra.

– Det är en mäktig upplevelse. Budskapet blir starkare och går lättare fram till mottagaren oavsett det är statiska bilder eller rörligt material du vill visa upp, fortsätter Leslie.

På bio är bilden och ljudet det centrala, utformade för att fungera på ett optimalt sätt där effekten av den rörliga bilden såklart blir allra störst. Efterfrågan på så kallade HUB-möten har vuxit fram under pandemin och möjliggörs här genom Filmstadens interna samarbete. 

– Man kan sända från en biograf, eller en studio, till personer som sitter spridda över landet. De som bor i Luleå går till en biograf där, de som bor i Stockholm eller Västerås går till sin biograf. Ett lätt sätt att samla sina anställda, få en social gemensam upplevelse utan att behöva belastas med massa resekostnader, förklarar Leslie.

Vid ett event på någon av Filmstadens biografer kan foajén användas som en plats både för förtäring och pausmingel som en yta där man kan exponera sitt företag på olika sätt. Du kan branda en hel salong eller styla ditt event i foajén, allt efter dina önskemål och visioner. 

– Vi har cateringmöjligheter till alla våra biografer och vi samarbetar med kvalitetssäkrade underleverantörer. Vi erbjuder både en standardmeny och möjligheten till att komma med kreativa idéer och önskemål, berättar Leslie.

En extra guldkant på ett lyckat möte på Filmstaden är det faktum att du kan bjuda dina anställda på en privat filmvisning. Du befinner dig trots allt på en biograf! Och givetvis ordnar man popcorn, dricka och godis till filmen.

Fakta:
Filmstaden har 35 biografer på 18 orter i Sverige – alla centralt belägna. Salongerna rymmer 22-660 platser. Filmstaden anordnar alla typer av möten, event och konferenser under dagtid och har etablerade samarbeten med lokala cateringföretag för att ordna din förtäring. Tekniskt, förutom bild och ljudanläggningar av yppersta kvalitet, ordnar man lätt både hybrid och HUB-möten. 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.