Grand Hotel Alingsås – tar värdskap för staden - | Konferensvärlden
Grand Hotel Alingsås
Grand Hotel Alingsås
Anna Hartman
Grand Hotel Alingsås
Grand Hotel Alingsås
Grand Hotel Alingsås
Grand Hotel Alingsås
Reportage > Grand Hotel Alingsås – tar värdskap för staden

Grand Hotel Alingsås – tar värdskap för staden

Konferenspärlor I hjärtat av kaféstaden Alingsås hittar du Grand Hotel Alingsås. Ett klassiskt familjeägt hotell med stort engagemang för sin stad – kafékulturens och potatisens hemort. Ett grand hotell som ger dig det där lilla extra av värme och omtanke.

Text: Helena Wikström

31 oktober 2022, uppdaterad: 4 november 2022

Kaféstaden Alingsås är inte bara kafétät utan berättar även om den unika kafékultur som växte fram här i början av 1900-talet då textilindustrin tog fart. När kvinnorna arbetade och inte längre var hemma och bakade gick männen istället på kafé.

 – I Alingsås har vi lyft den svenska fikakulturen till en egen nivå, berättar Anna Hartman, VD och delägare av Grand Hotel Alingsås.

Alingsås har en stadskärna med många vackra trähus, innergårdar och kullerstensgator. Mitt emot hotellet ligger järnvägsstationen, och hit tar du dig på 2,5 timmar från Stockholm och på 30 minuter från Göteborg. Hotellet ägs av Anna och hennes två bröder – ett riktigt familjehotell.

Hotellet intar en central position och tar ett aktivt värdskap för staden med sin stora kunskap. Man tar del av olika evenemang och ordnar guidade fikavandringar med smakprover från både modern och traditionell fika.

När Anna och hennes bröder tog över hotellet på 90-talet så valde man att bevara den klassiska, pampiga miljön från 1911. Mot den tidens trend bestämde man sig för att behålla kristallkronor, stuckatur och mässingsdetaljer.

– Idag förstår vi att vi tänkte helt rätt. Vi har kvar blyinfattade fönster och i vår festsal hänger fem enorma kristallkronor. Det är nog en av Sveriges vackraste konferenslokaler, berättar Anna.

Pampigheten till trots möts du av en varm stämning på Grand Hotel Alingsås, och förutom den stora Alströmersalen så finns här ett brett utbud av olika typer av konferenslokaler för upp till 220 personer i biosittning. Alla utrustade med modern teknik för digitala eller hybridmöten.

Hotellet har 112 rum med totalt 200 bäddar, där rummen varierar från mindre enkelrum till tre juniorsviter som ligger i den Q-märkta ursprungsbyggnaden.

I Alingsås finns såklart en hel del att göra om man vill aktivera sig. Hotellet har en egen yogastudio och man samarbetar med flera aktivitetsarrangörer som bland annat ordnar besök på Alingsås nybyggda Trampolinpark och guidar vandringar längs populära Gotaleden. Hotellets restaurangchef är även sommelier och håller i populära dryckesprovningar

Grand Hotel Alingsås är allt vad man kan förvänta sig att ett klassiskt grand hotell – men även lite därtill. Deras gäster reser därifrån med en svårbeskriven känsla av förnöjsamhet.

– Det är ju ett fantastiskt betyg som jag vill förklara med att vi har så fantastiska medarbetare. Vi är ett privatägt hotell vilket leder till ett djupt engagemang från vår sida, men våra anställda tar ett stort självägarskap för våra gäster, förklarar Anna.

Hotellet har ett inskrivet löfte att förutom värna om sina gäster, även ta ett stort ansvar för varandra och för den miljö de verkar i. Grand Hotel Alingsås är ett levande hotell, en central del av staden Alingsås, vilket skapar en äkthet man måste komma hit för att verkligen uppleva.

Fakta:
Grand Hotel Alingsås, byggt 1911, ligger centralt mitt i den 400-åriga staden Alingsås. Beläget mitt emot järnvägsstationen tar du dig enkelt hit på bara 2,5 timme från Stockholm och endast 30 minuter från Göteborg. Det klassiska hotellet med sin välbevarade miljö erbjuder 9 konferenslokaler för upp till 220 personer. Hotellet har 112 rum med totalt 200 bäddar. 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.