Grön plats för ett skönt liv - | Konferensvärlden
Hokks Herrgård
Hooks Herrgård
Hooks Herrgård
Hooks Herrgård
Hooks Herrgård
Hooks Herrgård
Reportage > Grön plats för ett skönt liv

Grön plats för ett skönt liv

Slott & Herrgårdar Nu firar vackra Hooks Herrgård 100 år som hotell och här skapar man sannerligen upplevelser att minnas. Med anor från 1300-talet samsas elegant 1770-tal med känslan av ett modernt hem – allt paketerat i en gemytlig herrgårdsmiljö. Naturskön golfbana runt hörnet, lyxigt spa och utmärkt restaurang i en rofylld omgivning mitt i de småländska, böljande skogarna.

Text: Mia Bornberger

17 april 2023,

Hooks Herrgård strax söder om Jönköping är en naturlig mötesplats för konferensgäster från Stockholm, Göteborg och Malmö – och allt där emellan – som vill träffas någonstans i mitten. Att det inte heller finns någon större ort i omedelbar närhet bidrar till att konferensdeltagarna stannar kvar och umgås i stället för att skingras när arbetsdagen är slut. I lummiga omgivningar har man tillgång till ett aktivt naturliv, härligt kök, spa, utomhuspool och moderna konferenslokaler – allt på en och samma plats.

Det senaste decenniet har Hooks Herrgård löpande rustats upp och byggts till, nu senast entréplan med reception, bar och salonger som fått ett lyft med hjälp av Per Öberg Arkitekter, vilka tidigare anlitats vid om- och tillbyggnad av bland annat kök, restaurang, hotellrum och spa.

Tanken är att synliggöra herrgårdens historia men också att blanda nytt med gammalt. Anrik herrgård möter modern konferensmiljö om man så vill, med personlig och familjär stämning och service.

– Vi har skapat en otroligt härlig miljö. Det var fint innan, men nu är det precis som vi vill ha det – väldigt fräscht och i helt rätt stil. Flödet är också mycket bättre, allt är mer tillgängligt, större och mer inbjudande. Vårt motto är ju “ett slags skönare liv” och vi arbetar hela tiden med att bli ännu mer attraktiva för våra gäster, säger Hans Edberg, som är vd för Hooks Herrgård och den tredje generationen Edberg som driver anläggningen.

Nästa etapp som nu planeras för fullt är att under kommande vinter bygga ut restaurangen i golfklubbhuset med 60 sittplatser. Det blir då en helt ny konferenslokal som kan bokas exklusivt där gästerna både kan konferera och äta.

Golf direkt utanför dörren

Omgivningarna är som gjorda för utomhusaktiviteter, framför allt golf, där ”golferens” är ett populärt val för konferensgäster. Här är det ”golf-in, golf-out” som gäller. Spelar gör man nämligen direkt utanför dörren, antingen på Skogsbanan eller på Parkbanan som löper utmed den vackra långsmala Hokasjön. Banorna öppnar alltid tidigt på säsongen och är kända för sina fina greener. Den som aldrig golfat kan testa ”prova-på-golf” och för den erfarne finns chansen att bättra på kunskaperna genom att ta lektioner i golfstudion.

Gym finns på taket och föredrar man istället racket, boll och nät är det bara att boka någon av herrgårdens två padelbanor. Och för att balansera aktiviteterna med avkoppling kan man varva ner med en god smoothie i herrgårdens väl tilltagna spa, antingen utomhus eller inomhus. Här finns allt från olika bastumiljöer, varma källor, kneipp, hydromassage och relax till upplevelseduschar och 20-metersbassäng för motionssim. Stora glaspartier ut mot sjön gör att insidan och utsidan flyter ihop på ett magiskt sätt.

Smakfullt showkitchen

För några år sedan kom herrgårdens nya stora showkitchen på plats, där gäster och kockar kan interagera direkt med varandra och där varmrätterna serveras i en tolv meter bred lucka. Här bjuds det bästa från det svenska köket blandat med spännande sydeuropeiska och sydamerikanska influenser.

– Eftersom vi har kockar från flera olika länder blir det en härlig mix oavsett om du väljer kött, fisk, vegetariskt eller specialkost. Vi jobbar mycket med laktos- och glutenfritt och har frångått en fast kvällsmeny, vilket ger större valfrihet för gästen. Helheten du får hos oss som konferensgäst, och det gäller vistelsen överlag, är mycket speciell och vi strävar efter att alla som besöker oss ska få en fantastisk minnesvärd upplevelse som de bär med sig.

FAKTA HOOKS HERRGÅRD
På Hooks Herrgård utanför Jönköping i Småland blandas 1700-talsmiljö med toppmoderna konferenslokaler i familjär och trivsam atmosfär. Anläggningen har 250 bäddar totalt fördelade på 103 rum, varav 85 är dubbelrum. Det finns 20 konferenslokaler för upp till som mest 300 deltagare. Här finns möjlighet till mängder av spännande aktiviteter och teambuilding, vandrings- och cykelleder, gym, stort spa och två golfbanor.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.