Konferera i mat- och dryckeshimlen - | Konferensvärlden
Grythyttan
Grythyttan
Grythyttan
Grythyttan
Grythyttan
Grythyttan
Grythyttan
Reportage > Konferera i mat- och dryckeshimlen

Konferera i mat- och dryckeshimlen

Mat & dryck I de trolska Bergslagsskogarna hittar du Grythyttans Gästgivaregård. En plats som i över 50 år varit ett centrum för modern gastronomi och dryckeskultur. Här vet man hur viktigt inspirerande miljöer, sköna sängar, god mat och personlig service är för kreativa idéer och bra beslut.

Text: Helena Wikström

12 januari 2023,

Hjärtat i verksamheten på Grythyttans Gästgivaregård är mat och dryck – och gärna i kombination. Här njuter du av ett kök som varit tongivande i det svenska mat- och vinlandskapet sedan verksamheten återstartades i början på 70-talet efter en omfattande renovering. Grythyttans Gästgivaregård vill ta med dig på en kulinarisk resa och fortsätta göra avtryck på den gastronomiska kartan. Ambitionen är dessutom att välja svenska råvaror som kommer från den närmaste omgivningen och hör säsongen till – alltid kryddade med mycket kärlek.

Förutom ett förstklassigt kök finns här en sverigeunik vinsamling. I anslutning till det före detta fångvalvet, där olyckliga brottslingar väntade på rättegång för 350 år sedan, trängs idag flera tusen flaskor från distrikt i hela världen. Noga utvalda viner med en variation som imponerar på de flesta.

På  Grythyttans Gästgivaregård finns det en uppsjö konferensaktiviteter att välja mellan. Förutom de klassiska aktiviteterna kan du här få träda in i ”kötthimlen”. I gästgivaregårdens egen regi, tillsammans med deras mat- och dryckesspecialister, kan du prova viner, provsmaka utvalda köttdetaljer från mörningsskåpet eller göra en reseupplevelse genom vinets historia nere i den unika vinkällaren där fakta om vintillverkning blandas med roliga anekdoter. Snittar & Champagne är en aktivitet där man tillsammans med en av Grythyttans kockar förbereder tre olika sorters snittar som ni sedan avnjuts tillsammans med ett glas champagne. Du kan också få lära dig att öppna ostron tillsammans med kockarna och sabrera champagne. Och upplevelsemöjligheterna tar inte slut med vin och champagne; du kan även göra öl-, whiskey-, gin- eller romprovningar.

Grythyttans Gästgivaregård har flera olika konferenslokaler att välja mellan. Den största lokalen, Galleriet, som rymmer upp till 100 personer är en ljus och vacker lokal med den allra senaste tekniken. Lokalen Vinboden rymmer 75 personer och Skräddaren 25. Här finns Basaren som går i en orientalisk stil och Jaktstugan som för tankarna till skog och jakt. Under året, på grund av ökad efterfrågan, iordningställde man tre nya toppmoderna lokaler: Banken, Salen och Kontoret.

Grythyttans Gästgivaregård har en lång och spännande historia. 1640 bestämmer Drottning Kristina att en landsväg ska anläggas mellan Örebro och Hälleforsnäs, och passera Grythyttan och att det med jämna mellanrum skall anläggas gästgivaregårdar och krogar. 1641 grundas Grythyttans Gästgivaregård och har sedan 2014 är det familjen Spendrup som äger och driver verksamheten.

På Grythyttans Gästgivaregård kan man verkligen tala om att historien sitter i väggarna. Vilket på ett spännande sätt blir levandegjort genom att de 53 hotellrummen är totalt individuellt inredda. Varje tapet, textilie eller möbel är unik för varje rum, dessutom är rummen namngivna efter en historisk person som varit viktig för gästgiveriets eller bygdens historia. Det här brukar leda till en aktivitet i sig bland de deltagande konferensgästerna – att gå på husbesök i varandras rum.

Du hittar Grythyttans Gästgivaregård mitt i det trolska Bergslagen. På landsbygden, mitt i skogen bland tusentals småsjöar, men ändå endast en timme från Örebro och Karlstad och under tre timmar från Stockholm. Långt bort men ändå nära – som det ska vara när man vill besöka en unik plats.

Fakta:
På Grythyttans Gästgivaregård står mat och dryck i fokus. Du äter och dricker förstklassigt och kan aktivera dig och din grupp med spännande provningar. Här finns 53 unikt inredda hotellrum och 8 konferenslokaler, varav tre är helt nya och toppmoderna. Här känner du historiens vingslag i den nästan 400-åriga byggnaden som har en vinkällare med en unik samling kvalitetsviner.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.