Konst + möten + skärgård = Artipelag - | Konferensvärlden
Artipelag
Artipelag
Artipelag
Artipelag
Artipelag
Artipelag
Artipelag
Artipelag
Reportage > Konst + möten + skärgård = Artipelag

Konst + möten + skärgård = Artipelag

Stora möten Artipelag är en unik plats på Värmdö mitt i Stockholms skärgård. Med fantastiska skogsmiljöer, en storslagen utsikt över Baggensfjärdens rogivande vatten och världsberömd arkitektur och konst får ditt möte eller konferens en livgivande och kreativ kick.

Text: Helena Wikström

16 februari 2023,

Eventlokal, möteslokal, konferenslokal, festlokal – avsett behov så finns det lokaler på Artipelag. Dynamiska lokaler, lokaler med en spännande grundfunktion som till exempel Artistrummet. Här förbereder sig alla gästande artister sig innan sitt framträdande men lokalen är också utmärkt yta för konfererande grupper på upp till 90 personer. Artistrummet har en separat entré och egen uteplats med utsikt över vattnet. Här finns elva loger, en loungeyta och en köks/bardel.

Det här är en lokal som ger gruppen möjlighet till ett avskilt möte mitt i den stora konst- och eventanläggningen. Dessutom i direktkontakt med naturen, berättar Mats Alderbrant, marknad och försäljningschef.

Alla Artipelags möteslokaler har ljuddämpande material i väggar och flertalet dörrar. Artbox, är en eventhall på 1 200 m² med oanade möjligheter för det stora eventet, kickoffen eller konferensen.

Artbox är byggd för att både ge den bästa akustiken men samtidigt dämpa alla störande och tröttande ljud, berättar Mats.

Artbox Meeting är ett erbjudande för grupper på 100-200 personer. Då delas den stora eventhallen av med 9 meter långa ulltyger från golv till tak, och skapar på så sätt en lagom stor lokal för gruppen att känna sig hemma i. En annan spännande lokal av mellanstorlek är Studion. Som namnet avslöjar så är det här en studio – en plats för workshops i måleri. Lokalen används också som utställningshall men blir lätt en härlig konferenslokal ibland med konst på väggarna som bonus.

I Bådan Café & Konditori på entréplanet huserar chefskonditor Annie Hesselstad, känd som förra årets Nobelkonditor. Här bakas allt bröd, alla sötsaker och desserter till konferensens fika. Bådan kan bli en spännande konferenslokal men också dukas om till matsal för middagar eller konserter. På plan tre ligger Artipelag Restaurang med en vidsträckt utsikt över fjärden, där man sommartid även kan sitta ute på den stora terrassen. Kökschef Patrik Gullmarsvik arbetar hållbart med  närproducerat, när det går, med kryddor från den egna odlingen och med smaker från skogen. Och går strömmingen till i fjärden låter han den med glädje hamna på tallriken.

Hos oss finns flexibla lokaler och god mat – men det unika med vårt koncept är att här har du också tillgång till arkitektur och konst. Och vi önskar ju att våra gäster på något sätt tar del av vårt stora utbud, säger Mats.

Och dumt vore väl annat, när man kan få Art Meets Nature. En naturlig aktivitet är att få en Artipelagvisning som innefattar både historien bakom anläggningen och berättelser om den konst och arkitektur man möter här. Eller varför inte gå en guidad visning av aktuella utställningar.

Man kan ta sig till Artipelag på många sätt. Självklart med bil, och då tar det bara en dryg kvart från Stockholms city. Bussar trafikerar platsen och du kan också ta dig hit med båt.

Det är många som väljer att ta båten hit då det är en så vacker resa. En lagom lång tur genom Baggenstäket och Skurusundet, och när du kommer hit går du sedan vår vackra strandpromenad, en riktig board walk på nästan en kilometer, upp till oss, säger Mats.

En bra start på en spännande dag där konst, möten och skärgård tillsammans skapar en unik helhet.

Fakta:
Artipelag är en sammanslagning av orden: Art, Activities och Archipelago. Den stora konst, konferens- och eventanläggningen ligger på Värmdö i Stockholms skärgård. Här finns flexibla ytor både för det lilla mötet som det stora eventet. En plats för ett lyckat möte med konst och natur. 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.