Lugnt men effektivt på Balingsholm - | Konferensvärlden
Balingsholm
Balingsholm
Reportage > Lugnt men effektivt på Balingsholm

Lugnt men effektivt på Balingsholm

Slott & Herrgårdar Vid sjön Trehörningen ligger Huddinges konferenspärla Balingsholm. Endast 16 kilometer söder om Stockholms city eller 20 minuter med bil, dyker den drygt hundraåriga herrgården upp, mitt i ett orört naturreservat.

8 februari 2016, uppdaterad: 8 februari 2016

- Vi vet att ett företags mötesprestationer beror så mycket på vilken omgivning man befinner sig i. Därför strävar vi alltid efter att erbjuda en så lugn, men samtidigt effektiv mötesmiljö som möjligt, berättar Erica Orrvik, som tillsammans med sin familj driver Balingsholm idag.

Herrgården uppfördes ursprungligen år 1906 av byggmästare Tisell och förvärvades sedan av hovförvaltningen som bostad för Gustaf V:s yngste son, prins Erik, som bodde här fram till 1916.

Efter att ha varit i privat ägo under knappt femtio år och sedan i kommunal ägo i ytterligare tjugo år, satte en omfattande renovering igång år 1985, vilket ledde till att den moderna konferensanläggning som Balingsholm är idag så småningom kunde öppna.

Vacker sjöutsikt
Anläggningen har åtta konferenslokaler och elva grupparbetsrum. I själva herrgården finns några mindre mötesrum. Ett exempel är Häggen med egen balkong och vacker utsikt över sjön Trehörningen, en lokal som är lämplig för grupper upp till 17 personer.

- Vi har många kursledare samt olika ledningsgrupper som återkommer hit år efter år, berättar Erica Orrvik, men vi har även plats för större grupper.

I flygelbyggnaderna finns de större lokalerna för konferensgrupper på mellan 15–70 personer. Konferenshuset Linden, med sin avskildhet, är mycket uppskattade för de grupper som vill arbeta mycket intensivt och har högt ställda sekretesskrav.

Utegym och vinterträdgård
Samtliga möteslokaler har fönster med utsikt över sjön eller den vackra naturen runt Balingsholm. För att i framtiden nyttja dessa resurser ytterligare planeras ett utegym samtidigt som bygglovshandlingar för tillbyggnad av en vinterträdgård på herrgården handläggs.

- Det som är så speciellt här - och som våra gäster säger att de uppskattar mycket – är närheten in till stan och kommunikationer, samtidigt som man kan njuta av den fina herrgårdsmiljön samt lugnet och stillheten i den omringande naturen, förklarar Erica Orrvik avslutningsvis.

Fakta - Balingsholm:
Åtta konferenslokaler och elva grupprum.
49 hotellrum (58 bäddar)

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.