Smålands skönaste läge - | Konferensvärlden
Hooks Herrgård
Hooks Herrgård
Hooks Herrgård
Hooks Herrgård
Hooks Herrgård
Reportage > Smålands skönaste läge

Smålands skönaste läge

Slott & Herrgårdar Sjönära beläget, ny läcker restaurang och padelbanor. Det är bara något av allt det som väntar besökarna på Hooks Herrgård, där modern konferensmiljö vävs samman med anrik herrgård. Lägg därtill en familjär atmosfär så är du hemma.

Text: Mia Wibacke Bornberger

11 maj 2020,

På Hooks Herrgård lever man efter mottot ”Ett slags skönare liv” och på plats i den småländska skogen strax söder om Jönköping blir konferensgästerna inte besvikna. Avskildhet, natur, utsökt mat, spa, fitness och moderna konferenslokaler är några av faktorerna som får mötet att blomstra. Samt naturligtvis golf. Här finns två utmärkta banor, en i skogsmiljö och en längs Hokasjöns vackra strandlinje. Båda belägna utanför husknuten.

Hooks Herrgårds historia som hotell går tillbaka till 1923 då friherrinnan Lillemor Åkerhielm öppnade pensionat på ägorna. Sedan dess har verksamheten vuxit undan för undan och 1963 tog familjen Edberg över.

– Hooks Herrgård är för oss som verkar här mer ett slags livsstil än bara ett jobb. Vi bor och arbetar på gården dygnet runt vilket ger en familjär stämning och en hög servicenivå, berättar Hans Edberg, som är vd på Hook och som tillsammans med sina tre bröder är den tredje generationen Edberg som driver herrgården.

Läget är perfekt för företag som har kontor i flera städer då Hooks Herrgård ligger ganska precis mitt emellan Stockholm, Göteborg, och Malmö.

Nytt showkitchen

De senaste åren har Hooks Herrgård löpande rustats upp och byggts till. Ett härligt spa har tillkommit, liksom välutrustat gym och padelbanor. Samtliga övernattningsrum har renoverats, nu senast de 13 rummen i huvudbyggnaden som fått en lyxig makeover och en värmande färgsättning. Förra våren stod också den nya köks- och restaurangdelen klar efter en sju månader lång totalrenovering.

– Maten är en otroligt viktig del av Hooks Herrgård. Vi är väldigt stolta över vårt nya kök, som delvis är ett showkitchen som ger extra fin kontakt mellan gäster och personal. Vi serverar mycket laktosfritt, glutenfritt och vegetariskt och har frångått en fast veckomeny. Istället kan sällskap på upp till tolv personer välja mellan fyra förrätter, fyra varmrätter och fyra desserter, vilket ger en helt annan gastronomisk upplevelse och valfrihet. Grupper har också möjlighet att välja en meny som passar sällskapet och det finns alltid något för alla.

Den nya restaurangen har fått fler sittplatser, men mindre och mer intima bord för två, fyra, sex eller åtta personer. I matsalen finns mysfaktorer som öppen spis och cocktailbar och oavsett var du sitter har du sjöutsikt.

– Det går också att skärma av en del av restaurangen med textilier om man som sällskap vill vara lite mer för sig själv, säger Hans Edberg.

Välbefinnande är centralt

Hållbarhet är ordet i tiden och på Hooks Herrgård betyder det mer än de idag självklara åtgärderna som noggrann källsortering, närproducerade råvaror och energieffektiva lösningar. Hållbarhetsarbetet måste genomsyra allt, så även de mänskliga värdena, resonerar Hans Edberg.

– Vi vill vara en attraktiv arbetsplats där våra medarbetare trivs och stannar kvar. Välbefinnande hos personalen och i företaget som helhet genererar även trivsel hos gästerna – det går hand i hand.

HOOKS HERRGÅRD
På Hooks Herrgård utanför Jönköping i Småland blandas 1700-talsmiljö med toppmoderna konferenslokaler i en familjär och trivsam atmosfär. Anläggningen har 250 bäddar fördelade på 103 rum, varav 85 är dubbelrum, samt tolv konferenslokaler och åtta grupprum, med plats för konferenser upp till 300 personer. Populära aktiviteter är teambuilding, vandrings- och cykelleder, gym, spa och golf. Herrgården har en ny köks- och restaurangdel.

 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.