Sörmländskt närproducerat i ny kokbok - | Konferensvärlden
Bommersvik
Bommersvik
Bommersvik
Bommersvik
Bommersvik
Reportage > Sörmländskt närproducerat i ny kokbok

Sörmländskt närproducerat i ny kokbok

Mat & dryck I hjärtat av Sörmland – trekvarts bilresa från Stockholm respektive Nyköping – ligger Bommersvik, en fridfull plats med hög klass på måltider och med service från hjärtat.

3 november 2016, uppdaterad: 3 november 2016

Vackert beläget mellan Järna och Nykvarn, intill sjön Yngern, ligger Bommersvik, vars stolta konferenstraditioner går så långt tillbaka som till år 1937. Hit rekryterades Tony Jaurell, med bakgrund från bland annat Bomans i Trosa, för sexton år sedan till tjänsten som köksmästare.

– Alla vi som arbetar i köket är födda häromkring i Sörmland och det ger en väldigt speciell känsla för var råvarorna som vi använder vid matlagningen kommer ifrån, berättar han.

Matkluster med fokus på ekologiskt

Sörmland har blivit lite av ett ekologiskt matkluster där små producenter kämpar hårt för att tillhandahålla närproducerade grödor och livsmedel för lite pengar. Och på Bommersvik vinnlägger man sig om att hålla en nära kontakt med så många av dessa lokala producenter som möjligt.

– Ägg köper vi från en bonde här i Sörmland och dessertostarna från Jürss mejeri i Flen. Viltköttet kommer från Ekensbergs gård i Enhörna och rotsaker, grönsaker, frukt och kött köper vi från Åby Kvarns gård. Och Järna mejeri, som tillhandahåller vår mjölk, har kor som betar åtta kilometer från gårdens kylskåp, konstaterar Tony Jaurell.

Boksamarbete med Åby Kvarn

En producent som Bommersvik samarbetat särskilt nära med är det kravcertifierade jordbruket Åby Kvarn, som ligger i Hölö strax söder om Järna. Här odlar man endast ekologiska grönsaker och föder bara upp kravmärkta djur.

Nyligen släpptes den fina kokboken ”Matglädje tillsammans”, som är skriven av kockarna på Bommersvik tillsammans med Anette Rundqvist, som äger och driver Åby Kvarn. Boken är en underhållande och personlig samling spännande recept, varvade med vackra bilder och berättelser; allt med utgångspunkt i de olika årstiderna och säsongerna i Sörmland.

– Läsaren får följa oss och ta del av våra favoritrecept som baseras på närproducerade och säsongsanpassade råvaror. Nu på hösten är det mycket bär och svamp och utgångspunkten är att menyn hela tiden ska utgå från det som är aktuellt just precis den här veckan, förklarar Tony Jaurell avslutningsvis.

Fakta Bommersvik

På Bommersvik finns 84 hotellrum, varav 32 dubbelrum och konferensrum med plats för alltifrån två till tvåhundra personer. Läs mer om Bommersvik på Konferensguiden.se, här kan du även boka din konferens, kickoff eller event. Du erbjuds dessutom kostnadsfri bokningshjälp!

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.