Träd in på ett höjdarmöte - | Konferensvärlden
Treetop Spa
Treetop Spa
Treetop Spa
Reportage > Träd in på ett höjdarmöte

Träd in på ett höjdarmöte

Konferenspärlor Vad kan vara bättre än att börja konferensen på högsta nivå, bokstavligen bland trädtopparna? Treetop Spa, Hangout & Hotel på Hisingen bjuder på en konferens- och mötesupplevelse som inte liknar någonting annat. Här frodas inte bara grönskan utan också gemenskapen i en miljö som gjord för att tanka energi.

Text: Mia Wibacke Bornberger

7 april 2021,

Att man befinner sig på en anläggning endast sju minuter från centrala Göteborg är svårt att tro när blicken vandrar över en inredning och omgivning till bredden fylld med grönska så långt ögat kan nå. Här hittar vi glasbord med dekorativa trädstammar som ställ, förtrollande snygga tapeter med exotisk växtlighet och mattor smyckade med spirande löv som likt grenar leder dig in till hotellrummet. Konferensrum med namn som Trädet, Stammen och Kronan borgar för ett helhetskoncept där grönskan är ledmotivet och på Treetop Spa infrias sannerligen den intentionen. I Trädkojan, där man också kan välja att arrangera middag, löper en praktfull trädgren rakt igenom hela rummet och ut genom taket. Det är som att befinna sig utomhus, hela anläggningen är ett med naturen. 

Koppla av och njut

Som gäst kan du behöva påminna dig om att du faktiskt befinner dig i Göteborg och inte på en ö i Medelhavet. Eller vänta, gör inte det, tillåt dig istället att bara vara, ta ett djupt andetag, koppla av och njut av den behagliga atmosfären som i dagarna också fått ett fantastiskt lyft i form av en nyrenoverad restaurang samt sju nya rum. Treetop har investerat i exklusiva och genomtänka material i blått och grönt med inslag av varma toner, sittgrupper i olika färg och form samt genomgående lekfulla detaljer. Konceptet har tagits fram tillsammans med design- och inredningsproffsen på Stylt Trampoli och Sveagruppen. 

Gäster beskriver ofta Treetop som ett paradis bland trädkronorna och kronan på verket heter kort och gott just Kronan. Det är anläggningens vackraste mötesrum, där grupper kan mötas i avskildhet, helt utan insyn. Till lokalen hör generösa ytor med bland annat inomhus- och utomhuslounge, bubbelpool, isvak och ångbastu med stjärnhimmel. Vill man äta uppe på toppen, kanske grilla om vädret tillåter, så görs det med fördel. Ta också gärna en drink med förnämlig vy i någon av Bergbarens sköna stolar. Önskar man äta inomhus så bokar man istället restaurangen och tar då trapporna ner.

Svingott öl

Det ursprungliga hotellet byggdes redan på 1920-talet och har genom åren haft några olika namn, men något som varit bestående är förkärleken och intresset för dryck. Treetop är delägare i mikrobryggeriet Två Feta Grisar på Ringön, bara några kilometer bort, och det går utmärkt att som konferensgrupp boka en visning av bryggeriet eller en smakrik ölprovning på hotellet. Missa inte ett svingott öl helt enkelt. Vill man kombinera mötet med andra aktiviteter i området kan man till exempel ta sig till Albatross Golfklubb, där banorna pass-ar såväl nybörjaren som den garvade golfaren. Föredrar man något mera kroppsnära så passa på och boka en härlig aromaspamassage för stressade själar som garanterat får dina muskler att slappna av och mentala spänningar att skingras. Eller varför inte svettas lite i en match med kollegorna i en av världens största beachvolleyhallar eller på någon av närliggande padelbanor.

På Treetop behöver man heller aldrig trängas, altandäcket på bergstoppen är hela 350 kvm stort och med lokaler i flera plan finns det gott om utrymme för allt och alla. Man är heller inte bunden till en inomhusmiljö utan valet är fritt, allting kan enkelt flyttas ut och möbleras om, och det går att hålla trygga avstånd.

Lyxa i limousinbuss

Treetop har en egen limousinbuss som vid förfrågan hämtar och även lämnar av sällskapet i Göteborg med omnejd. Bussen anpassas efter gästernas önskemål, allt från val av musik till ljuseffekter, samt naturligtvis även efter för tillfället rådande restriktioner. Den härliga inledningen brukar vara väldigt uppskattad och då mötesdeltagarna kommer med olika sinnesstämning vill man få alla att landa i en gemensam tanke om vart man är på väg. Det gör resan i limousinbussen, oavsett om den är fem minuter eller en halvtimme, till en fin start på konferensen eller kickoffen. 

Fakta:

Treetop Spa, Hangout & Hotel

Konferenshotellet är beläget på Hisingen, endast sju minuter från centrala Göteborg, och hyser 29 hotellrum och tre konferenslokaler för upp till 35 personer. I dagarna slår man upp portarna till sin nya exklusiva restaurang och festvåning samt sju nya rum för vilka Stylt Trampoli stått för konceptet. Mötesanläggningen är komplett med modern teknik, en mängd olika aktiviteter och föreläsningar och ett spa med vedeldad bastu, jacuzzi och spabehandlingar. Söker man som grupp avskildhet så kan man hyra hela berget med tillhörande altandäck på 350 kvadratmeter.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.