Två Skyttlar – med gästen och råvaran i centrum - | Konferensvärlden
Två Skyttlar
Två Skyttlar
Två Skyttlar
Två Skyttlar
Reportage > Två Skyttlar – med gästen och råvaran i centrum

Två Skyttlar – med gästen och råvaran i centrum

Konferenspärlor Mitt i Västsverige, närmare bestämt i Kinna, hittar du Två Skyttlar. Med bara 30-50 minuter från Göteborg, Landvetter och Borås, går det enkelt att ta sig hit. Hit till lugnet och avskildheten med skog, ängar och den vackra lilla sjön som grannar. En plats att andas ut på – en plats att mötas på.

20 november 2023,

På Två Skyttlar finns sju mötesrum, eller snarare sju mötesvåningar. Varje mötesrum har egna grupprum och ett eget fikarum – en egen våning dit ingen annan grupp har tillträde. Varje grupp kan ”bo in sig” i sin våning och kan använda sig av sina rum när och hur de vill. Tar en diskussion lite längre tid så gör det inget, man har ett eget uppdukat fikarum som väntar tills man är klar.

– Det här är väldigt uppskattat av våra konferensgrupper, de når både en högre effektivitet och upplever en känsla av exklusivitet, berättar Malin Västerteg, vice vd på Två Skyttlar.

De olika mötesrummen varierar i storlek från det största som rymmer 120 personer, till rum för 60, 40, 24 personer ner till det minsta rummet som rymmer upp till 16 personer. Varje mötesvåning inkluderar alltid dessa egna extrarum – inga avgifter tillkommer för att man glömt boka grupprum.

Nere vid Öresjön ligger ett stort rustikt sjöhus, perfekt för festliga stunder både sommar- och vintertid, en plats för både mingel och middagar. Härliga badtunnor och en mysig sjöbastu gör platsen extra populär som skön rekreation efter en lång dags konfererande. Vill man istället göra något mer aktivt på sin konferens finns ett funktionellt utegym med redskap som tränar oss på det vi har nytta av i vardagen. Här finns också möjlighet att prova på lerduveskytte med en kunnig instruktör och laga härodlad mat över öppen eld – en aktivitet som ligger i linje med Två Skyttlars ambitioner med ett hållbart kök.

– Kärnan i vårt kök är vår egen köksträdgård, där odlar vi i stort sett alla grönsaker som vi använder. Odlingen har vuxit under åren och det är vår köksmästare tillsammans med trädgårdsmästaren som bestämmer och planerar vad som ska odlas, berättar Malin.

När man utgår från sin egen skörd blir menyerna dynamiska, man serverar och lagar det som är i säsong. Två Skyttlar arbetar dessutom så gott som uteslutande med lokala matproducenter, fläsk- och nötkött kommer från närbelägna gårdar som man gör besök hos. Att stötta och vara en del av det lokala mathantverket är viktigt för Två Skyttlar som själva lagar all sin mat från grunden.

– Det är därför vi använder oss av uttryck som härlagat, härbakat och härgjort. Det är verkligen tillagat här hos oss, på plats i vårt kök. Det här är också ett sätt för oss att arbeta hållbart och att hantera vårt matsvinn. Råvaror kan ha många liv, säger Malin.

Familjen Västerteg har drivit Två Skyttlar sedan starten 1986. Hotellet har 60 rum med totalt 117 bäddar så det handlar inte om en stor konferensfabrik utan om ett lagom stort familjeägt hotell där ägarna brinner för att skapa en mötesplats och ge de bästa förutsättningarna en för lyckad konferens.

– Är man en grupp på 20 personer som kommer till oss, så blir man sedd, man försvinner inte i mängden. Vi jobbar inte med standardiserade lösningar utan arbetar alltid med utgångspunkt från gästen och gästens behov, förklarar Malin.

Resultatet blir en nära och familjär stämning, lite som att komma hem till en god vän. En god vän med separata mötesvåningar som serverar ”härproducerad” och ”härlagad” mat i en vilsam och naturskön miljö.

Fakta:
Två Skyttlar ligger i Kinna, bara 50 minuter från Göteborg. Här hittar du ett hotell som drivs av en familj med passionen att skapa en god och hållbar mötesplats. Med sju separat mötesvåningar konfererar gruppen både avskilt och effektivt och middagen som serveras är både ”härodlad” och ”härlagad”. På Två Skyttlar står både gästen och råvaran i centrum.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.