Unikt läge för trygga möten - | Konferensvärlden
Bergendal
Bergendal
Bergendal
Reportage > Unikt läge för trygga möten

Unikt läge för trygga möten

Konferenspärlor Svänger du av från motorvägen mellan Arlanda och Stockholm kommer du till Bergendal. Med 11 hektars egen mark ligger den stora vita herrgårdsbyggnaden med sina moderna tillbyggnader mitt i grönskan, med en havsutsikt som sträcker sig ända till Globen.

Text: Helena Wikström

20 oktober 2020,

På Bergendal har man bedrivit konferensverksamhet i över 30 år, och bygger sin stabilitet på personal med mångårig erfarenhet. Själva platsen har en lång och intressant historia. Här vid Edsviken har vikingar levt och färdats, torpare har brutit mark, och det var här som godsägare Liljenroth i början av 1900-talet lät bygga en vacker herrgård med flygelbyggnader åt sig och sin familj.

I och med att Bergendal äger så mycket mark ligger herrgården med sina moderna tillbyggnader i ensamt majestät med endast naturen och havet som grannar.

– Vårt läge är faktiskt helt otroligt! Nära stan men så fort man svänger av hit så kommer man till ett helt skyddat naturområde med fantastisk utsikt över hela Edsviken, berättar Key Dolk, VD på Bergendal.

Avskilda konferensmiljöer

Bergendal är stort. 10.500 kvm inomhusmiljö med 25 sinsemellan helt olika konferenslokaler.

– Herrgården är gammal, men alla våra moderna tillbyggnader är helt skapade för möten och konferenser, förklarar Key.

De handlar inte enbart om 25 unika konferenslokaler, utan kan bäst beskrivas som många olika konferensmiljöer. Även när Bergendal är fullt av gäster, upplever varje konferensgrupp att de är för sig själva.

– Det här är alltid uppskattat, men i nuvarande läge kan vi ju därmed erbjuda en säker och skyddad miljö för varje grupp som besöker oss, säger Key Dolk.

Bergendal har fyra matsalar i den nya byggnaden, alla med havsutsikt, och två vackra matsalar i herrgården. Dessutom är alla konferenslokaler inredda för att även kunna användas som matsalar.

– Våra lokaler lämpar sig för mindre eller mellanstora sällskap och idag har vi sänkt antalet tillåtna personer i varje lokal till hälften, för att kunna hålla ett säkert avstånd, fortsätter Key.

Tryggheten alltid i fokus

På Bergendal står trygghet och säkerhet i fokus – en trygghet för såväl de anställda som för gästerna. Personalen ska känna sig trygga i sina anställningar och kunderna trygga med sin bokning. Man har länge arbetat med skydd mot stöld, våld, hot, brand och andra olyckor och all personal är utbildad i hjärt- och lungräddning.

– Att stå på den här grunden hjälpte oss enormt i tacklandet av den nya risk som covid-pandemin innebär, berättar Key Dolk.

Bergendal var tidiga i att förstå att coronaviruset var något som skulle påverka deras verksamhet och vidtog snabbt åtgärder. Redan under sportlovsveckan var man klar med de första planerna för att säkra upp all personal och upprätta en krisplan.

– Vi upprättade en lång lista på åtgärder som vi tog tag i direkt. Allt kom per automatik, förklarar Key vidare.

Resultatet ledde till att Bergendal den 1 juli blev Sveriges första CovidClean-certifierade hotellanläggning.

CovidClean-certifierade

CovidClean är en helt ny internationell standard för att kvalitetskontrollera och säkerställa rutiner, utrustning och åtgärder för att minska smittspridning av covid-19. Alla Bergendals smittskyddsåtgärder har blivit granskade och kvalitetssäkrade av en tredje oberoende part.

– Om man sammanfattar alla åtgärder väldigt kort handlar det om att det ska finnas ett medvetande som genomsyrar hela organisationen. Det medvetandet ska visa sig i att man upprättar en genomarbetad, väl förankrad krisplan för hur man både upptäcker misstänkta smittfall och hur man åtgärdar dem, förklarar Key.

Alla som arbetar på Bergendal vet hur de ska förhålla sig för att minska smittspridning. Förutom de generella regler som gäller alla, måste man även kunna hålla människor på säkra avstånd, förpacka och servera mat på ett säkert sätt och organisera minutiösa städrutiner. 

– Alla beröringsytor ytdesinficeras flera gånger om dagen, det finns handsprit överallt och personalen använder plasthandskar, fortsätter Key.

Bergendal har varit måna om personalens trygghet under covidtiden. Ingen får komma till arbetet och känna sig sjuk och alla ska känna sig säkra med att kunna sjukskriva sig med kort varsel.

– Det blir väldigt påfrestande om personalen både ska vara orolig för att bli smittad och för sin anställning, säger Key Dolk.

Sen juli har Bergendal märkt av en ljusning i coronasituationen, de har fått fler bokningar än de vågat hoppas på och ser med tillförsikt fram emot hösten.

– Nu är det full fart på Bergendal igen, avslutar Key Dolk.

Bergendal

Bergendal ligger tjugo minuter från Arlanda och Stockholm. Här finns 25 variationsrika möteslokaler, där samtliga har bredband och trådlös internetuppkoppling, och ligger avskilda från varandra. Totalt finns 168 bäddar fördelade på 86 enkelrum och 41 dubbelrum. Bergendal är Sveriges första CovidClean-certifierade konferensanläggning.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.