Unikt lifestyle-hotell med sann kärlekshistoria - | Konferensvärlden
Hotell Mårtensson
Hotell Mårtensson
Hotell Mårtensson
Hotell Mårtensson
Hotell Mårtensson
Reportage > Unikt lifestyle-hotell med sann kärlekshistoria

Unikt lifestyle-hotell med sann kärlekshistoria

Konferenspärlor Så fort du kliver in på hotellet så möts du av en explosion av blommor – det är den prunkande blombutiken Gretas blommor som välkomnar dig. Hotell Mårtenson är ett ”lifestyle” hotell, ett litet hotell i Halmstad som lika gärna skulle kunna ligga i Stockholm eller i New York.

Text: Helena Wikström

24 oktober 2022,

Våren 2021 slog Hotell Mårtenson återigen upp portarna efter att ha genomgått en stor renovering. Ett anrikt hotell i ny anda som blandar det bästa från 1920- och 2020-talet.

– Hela renoveringen bygger på den fantastiska kärlekshistorien mellan Franz och Greta som ägde rum här under 1920-talet, förklarar Helena Ohlson, försäljningschef på Hotell Mårtenson.

Den sanna berättelsen om kärleken mellan hotelldirektören Franz Gruber och städerskan Greta genomsyrar idag hotellet och du möter Franz och Greta på olika sätt. Här finns Franz Bistro & Bar, Gretas Blommor, Gretas Café och på sommaren även Gretas Tak.

Ägaren Midstar i Stockholm anlitade Spik studio, ett företag kända för sina spännande och unika miljöer inom hotell och restaurangvärlden, som skapat en vacker miljö inspirerad av 1920-talets estetik.

Här finns idag fem välutrustade konferenslokaler med all modern teknik – 1920-talets estetik möter 2020-talets tekniska nivå. Den största lokalen, Salongen, rymmer 90 personer och ger dig en känsla av att du bokat hela hotellet. Två av mötesrummen, Chambre Separée, är inredda med en vägg med viner – något att låta blicken utforska under mötets pauser.

– Man kan också boka ”Köksbordet” där du får känslan av att vara hembjuden till kocken, eftersom man sitter i ett eget rum intill köket och får en egen kock/sommelier som lagar en fem- till sjurätters meny med noga utvalda viner till det, berättar Helena.

Hotell Mårtenson är inte ett traditionellt konferenshotell. Beläget mitt i stan blir din upplevelse här unik, en blandning av att ”leva det goda” livet samtidigt som som man möts och konfererar.

– Vi vill att det ska kännas att vi är ett cityhotell och satsar både på konstutställningar som roliga schlagerevents, fortsätter Helena.

Hotellet har blivit lite av ett andra hem för många Halmstadsbor. I caféet sitter många och arbetar under dagarna, Franz Bistro serverar fantastisk mat och Franz Bar bjuder in till en drink i ett välkomnande vardagsrum. Du befinner dig på en plats av rörelse, där olika människor kommer för att tillbringa kortare eller längre tid.

En plats av rörelse där det händer något hela tiden, och en plats med utrymme för många olika sällskap kan också stoltsera med ett ”hotell i hotellet”: Gula Villan.

– Gula Villan är precis färdigrenoverad, i samma 1920-tals stil som hotellet i övrigt. Här finns nu sju dubbelrum, en relaxavdelning med en stor bubbelpool, ett stort vardagsrum med pentry och en egen innergård, berättar Helena.

Bokar man Gula Villan får man en exklusiv möjlighet till avskildhet, men ändå med tillgång till allt vad hotellet har att erbjuda. Villan har en egen ingång och en bakdörr som leder direkt in till hotellet. En perfekt plats för upp till 8-14 personer, för kompisgänget, det mindre företaget eller ledningsgruppen.

– Hyr man Gula Villan är man helt för sig själv och väljer när man vill ta del av hotellets andra lokaler. Det blir nästan som att bo på två hotell samtidigt! säger Helena.

Fakta:
Hotell Mårtenson är ett unikt och nyrenoverat lifestyle-hotell i Halmstad. Här finns fem möteslokaler med plats för 10-90 personer. Här finns en välrenommerad Bistro, en familjär bar, café och blomsterbutik. Här finner du också Gula Villan för avskilda möten mitt i hotellet, med egen relaxavdelning och egen ingång.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.