Världskända men okända Järvsö - | Konferensvärlden
Bergshotellet i Järvsö
Bergshotellet i Järvsö
Bergshotellet i Järvsö
Bergshotellet i Järvsö
Reportage > Världskända men okända Järvsö

Världskända men okända Järvsö

Mötestrender När det blev pandemimörkt för hela konferenssverige så lyste solen på Bergshotellet i Järvsö! Man skulle vara utomhus – och att vara utomhus är man sedan länge experter på här. Bergshotellet är hotellet för aktiva konferenser, med skidåkning och cross countrycykling som de största attraktionerna.

Text: Helena Wikström

24 oktober 2022, uppdaterad: 7 februari 2024

Järvsö som destination är Sveriges tionde största skidort till antalet besökare, och till Bergshotellet i Järvsö åker man för att man vill ha en aktiv konferens. Både under sommar- och vintersäsongen finns här ett fantastiskt utbud av aktiviteter, både för de riktigt sportiga men även för de som vill aktivera sig på ett lugnare sätt.

– Vi är både ett ski-in/ski-out och ett bike-in/bike-out hotell. Så för den aktiva konferensen är vi oerhört funktionella och smidiga, berättar Rikard Wildhuss, vd på Bergshotellet i Järvsö.

Under sommarsäsongen är det populärt med MTB-cykling, en form av cykling i naturen som passar alla. Cykelspåren är upplagda efter samma färgsystem som skidbackarna, där de enklaste som alla klarar av är gröna.

Hotellet är relativt nybyggt och har stora fräscha rum på mellan 19 och 33 kvm och är verkligen ett fullservicehotell för den aktiva konferensen med både skid- och cykeluthyrning. Dessutom är alla rum utrustade med stora torkskåp för blöta kläder efter dagens aktiviteter.

– Sen har vi ju ett ”nära” läge. Vi ligger bara tre timmar från Stockholm och drygt en och en halv timme från Sundsvall, säger Rikard.

Järvsö har en egen tågstation vilket uppskattas av de många konferensgäster som vill resa smidigt och miljövänligt med tåg. Järvsö som destination är också den första destinationen, tillsammans med Azorerna och Grönlands huvudstad Nuk, som blivit miljöcertifierad som hållbart resmål av FN:s råd för hållbar besöksnäring GSTC. Något som man givetvis är stolta över!

Järvsö har kallats ”lilla Åre” vilket ska förstås som att här finns allt som finns i Åre, men på ett snällare sätt – Järvsö är till för alla. Destinationen har sedan länge varit ett välbesökt och populärt besöksmål för privatgäster men nu vill man lyfta platsen som konferensdestination.

– Järvsö är faktiskt en helt okänd konferensdestination! Men det vill vi ändra på. Vi är en dold, tyst och försiktig liten pärla som nu måste berätta för fler att vi finns, säger Rikard.

Förutom allt som Bergshotellet själva kan erbjuda finns det en mängd andra spännande upplevelser att ta del av här. Järvsöguiderna ordnar aktiviteter för alla som vill, populära Järvsö Crêperi är ett alternativ för att inta någon av måltiderna under konferensen. Här finns också Järvsö Gårdsbageri som har Sveriges enda certifierade Taittinger Champagnebar och Järvsö Lanthandel, en kombinerad restaurang och lanthandel, är en liten oas för allt ekologiskt och närproducerat från Hälsingland.

I Järvsö finns allt – på ett snällt och hållbart sätt. 

Fakta Bergshotellet i Järvsö
Bergshotellet i Järvsö är ett ställe för den aktiva konferensen, både sommar och vinter. Hotellet har 52 rum med totalt 240 bäddar. Konferenslokalerna är lämpliga för grupper upp till 100 personer.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.