2009 års Hälsorestaurang är en mataffär och heter Matdistriktet! - | Konferensvärlden
Mötesnytt > 2009 års Hälsorestaurang är en mataffär och heter Matdistriktet!

2009 års Hälsorestaurang är en mataffär och heter Matdistriktet!

Restauranggalan som årligen arrangeras av tidningen RS - Restauranger och Storhushåll delar ut priser i femton olika kategorier. Matdistriktet vann priset i kategorin “Årets hälsorestaurang.” Med på galan var över 300 gäster från restaurangsverige, TV-kockar, krögare och matskribenter. Måndag den 2:e november var det galamiddag med prisutdelning på Grand Hotel.

6 november 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Så här lyder juryns motivering:
"Med ett modigt allt-i-ett koncept har Matdistriktet på kort tid blivit ett stammisställe
för hälsomedvetna foodisar. Med passion för bra råvaror och produkter i centrum förmedlar denna “kaffär” allt som är mathälsa 2009 – smakrikt, varierat, utan onödiga tillsatser och inte minst visuellt tilltalande. Serveringen sker med en stor portion matglädje och ett praktiskt kunnande som ger röst åt maten på ett viktigt sätt."

Matdistriktet, Rookie och udda fågel.- Det är såklart extra kul att få ett sådant här pris när det kommer helt oväntat, sager Nisse Berg, delägare I Matdistriktet.
Kategorin “Årets Hälsorestaurang” för kanske tankarna mer till en spa-anläggning än till en liten matbutik på en bakgata i Vasastan.
- Kanske har vi fått priset pga av vår ovilja att acceptera e-förstärkta produkter och råvaror. Kanske har vi fått priset pga vår kärlek till råvaror, vår vetgirighet och strävan att bjuda på en bra matupplevelse utan pekpinnar. Uppenbarligen har vi många kunder och gäster som, liksom vi, tycker att äkta mat smakar bäst.

Matdistriktet, vad är det?Matdistriktet har vuxit fram ur tre personers sedan länge närda dröm. Visionen om att på ett generöst och otvunget sätt leverera bra och okonstlade matupplevelser på ett nytt sätt. Inspirationen har hämtats från såväl New York, Paris och London som Marrakech, Gotland och Sollefteå.

Butiken ägs till lika delar av Carro Tallving och Cateringföretaget Cous Cous Catering och Event (Anna E Flytström, Nils Berg). Matdistriktet är en komplett livsmedelsaffär som har fokus på mat utan tillsatser baserad på närodlade råvaror som gärna har en historia att berätta. Varje dag dukas den prisbelönta buffén upp för butikens take awaykunder mellan 11-14. De som vill sitta i butiken får “slåss” om någon av de tre stolar som finns.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.