Förbli vår vän – mer om hur vi hanterar GDPR - | Konferensvärlden
Om oss > Förbli vår vän – mer om hur vi hanterar GDPR

Förbli vår vän – mer om hur vi hanterar GDPR

Här har vi på Compro Möten & Event valt att sammanfatta vad lagen innebär för att du som kund på ett enkelt sätt ska förstå hur vi tar hand om dina personuppgifter samt för att du ska få bästa möjliga service av oss.

Observera att nedanstående text inte är våra legala policys utan en förenklad sammanfattad beskrivning.

1. Allmänt om GDPR
Från den 25 maj 2018 gäller den nya Dataskyddsförordning (GDPR). GDPR ersätter den befintliga Personuppgiftslagen (PUL) och gäller för alla EU-länder.

2. Beskrivning av GDPR
GDPR har tagits fram för att skydda dig som kund och dina rättigheter avseende hantering och spridning av dina personuppgifter. Tanken är att du som vår kund skall känna dig trygg med att dina registrerade uppgifter inte används på ett otillbörligt sätt. Nuvarande svenska PUL är egentligen grunden till GDPR och merparten av PUL återfinns i GDPR.

3. Vad är en personuppgift?
En personuppgift är sådan data som på något sätt identifiera dig som person. Det vill säga namn, adress, telefon, mail etc. Icke-personlig information om bokningar, försäljning och aktiviteter inkluderas inte då detta räknas som affärshemligheter och i många fall omfattas av bokföringsregler och redovisningsplikt.

4. Vem är Personuppgiftsansvarig?
Compro Möten & Event AB (Organisationsnummer: 556537-6356) är personuppgiftsansvarig. Bolaget ansvarar och bestämmer ändamålen för hantering, inhämtning och användning av de personuppgifter som du lämnar till oss.

5. Hur lagrar vi dina Personuppgifter?
Vid en bokningsförfrågan lagras dina personuppgifter i vårt bokningssystem. Samma sak gäller om du väljer att prenumerera på våra utskick med inbjudningar till våra event Lyxtorsdag, Meeting Live, Happy Meetings och Julglam, eller på våra nyhetsbrev från Konferensguiden.se och KonferensVärlden med inspiration, nyheter, tips och erbjudanden inför nästa konferens, kickoff eller event. Samt om du väljer att prenumerera på vårt magasin KonferensVärlden.

6. Nyheter, inspiration, erbjudanden och inbjudningar bara för dig
- Önskar du få våra nyhetsbrev med nyheter, inspiration, erbjudanden och inbjudningar till våra event fyll i dina uppgifter här.
- Önskar du prenumerera på vårt magasin KonferensVärlden fyll i dina uppgifter här.
För detta krävs förstås att du samtycker till att vi lagrar dina uppgifter.

7. Vad sker vid en Personuppgiftsincident?
Om Compro Möten & Event får ett dataintrång eller om en oavsiktlig förlust av personuppgifter inträffar kommer den personuppgiftsansvarige dokumentera incidenten och anmäla den till Datainspektionen och drabbade kunder inom 72 timmar.

8. Vad är ett Registerutdrag?
Om du har gjort en bokningsförfrågan hos oss eller valt att prenumerera på våra nyhetsbrev eller magasin har du rätt att få se de uppgifter som finns sparade om dig.

9. Kan ni radera mig ur era system?
Som kund till oss, Compro Möten & Event, har du rätt att få alla dina personuppgifter som finns lagrade om dig raderade. Tråkigt tycker vi eftersom vi gärna vill erbjuda dig som vår vän, bra erbjudanden, inbjudningar och bättre service.

Så fungerar det:
Du har rätt att från och med den 25 maj 2018 få alla uppgifter som kan användas för att identifiera dig personligen borttagna. Detta avser sådana uppgifter som kan användas för att identifiera dig som person. Icke-personlig information om bokningar, försäljning och aktiviteter inkluderas inte då detta räknas som affärshemligheter och i många fall omfattas av bokföringsregler och redovisningsplikt.

10. Hur fungerar GDPR i praktiken?
Compro Möten & Event har redan infört eller kommer att införa nödvändiga funktioner för att våra administratörer senast den 25 maj 2018 ska kunna hantera alla GDPR-förfrågningar och begäranden ifrån dig.

Registerutdrag – Alla Compro Möten & Events kunder kan närsomhelst begära ut de uppgifter som finns lagrade. Begäran görs till gdpr@compro.se

Informationsunderhåll – För att ändra dina personuppgifter som finns lagrade om dig vänder du dig till gdpr@compro.se för hjälp.

Nyhetsbrev, inbjudningar och erbjudanden – Du som har valt att prenumerera på våra nyhetsbrev med inbjudningar till våra lyxiga event, tips, nyheter, inspiration och erbjudanden inom konferens, möten och event väljer samtidigt att samtycka till att du vill få våra nyhetsbrev och att vi lagrar dina personuppgifter. Om inget samtycke görs kan vi inte längre skicka dig information om allt roligt som vi gör eller tipsa dig om härliga konferenserbjudande och de senaste trenderna inom branschen.

Tack för förtroendet,

Dina vänner på Compro Möten & Event - företaget bakom Konferensguiden.se, Lyxtorsdag, Meeting Live, Happy Meeting, Julglam och magasinet KonferensVärlden. Compro Möten & Event erbjuder även dig personlig och kostnadsfri bokningshjälp med din konferens som spar din tid och ger dig opartisk hjälp i ditt sökande.


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Utvald underhållning

Till fler underhållare »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta Compro Möten & Event!

Telefon: 08-459 24 00

Adress: Industrivägen 10 A, 171 48 Solna

Teatergatan 19, 411 35 Göteborg

E-post: info@compro.se

www.compro.se


Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Kickoff | Lindau artist & talare | Svensk Mötesdesign | HotellBoka | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.