5 tips för säkrare lösenord - | Konferensvärlden
Mötesnytt > 5 tips för säkrare lösenord

5 tips för säkrare lösenord

Har du samma lösen till jobbmejlen som till din privata? Hur ofta byter du? Företaget F-secure tipsar om hur man enkelt säkrar sina lösenord mot stölder.

19 augusti 2014, uppdaterad: 19 augusti 2014

Använd olika e-postadresser för olika typer av konton. En tumregel är att använda tre adresser, en för jobb, en för bank- och finanstjänster och en tredje för dina privata kontakter och konton. Får du då e-post till ditt privata konto som påstår att det skickats från din bank kan du kasta det direkt, eftersom det är ett uppenbart intrångsförsök.

Använd ett annat användarnamn än din e-postadress. Om det går att undvika e-postadressen är detta att föredra eftersom en hackare då får betydligt mindre användning för dina uppgifter.

Ha aldrig samma lösenord på flera konton. Om till exempel någon kommer över ditt Facebookkonto får de tillgång till din e-postadress och kommer prova med samma lösenord. År det samma, har du stora problem.

Ge aldrig mer information än vad som krävs. Fyll aldrig i information om dig själv om det inte är absolut nödvändigt för att registrera kontot. Ju mindre som kan hamna på vift, desto bättre.

Om du vet att ett lösenord för ett specifikt konto har hackats. Byt det omedelbart. Ta för vana att byta lösenord kontinuerligt – åtminstone en gång om året.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.