+50 nya möten målet för ÅRE: s nya Convention Bureau - | Konferensvärlden
Mötesnytt > +50 nya möten målet för ÅRE: s nya Convention Bureau

+50 nya möten målet för ÅRE: s nya Convention Bureau

100 miljoner kronor. Så mycket kan kongressmarknaden vara värd för ÅRE som destination. Nu skapas Åre Convention Bureau, med siktet inställt på att locka över 50 nya stora möten till orten – per år. Närmast på programmet står medverkan på EIBTM i Barcelona, en av Europas största mötesmässor med 8000 besökare.

1 december 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

ÅRE har i flera år arbetat för att locka till sig stora möten genom projektet Visit Åre Congress. Sedan i höstas har insatserna intensifierats, och nu läggs grunden för en egen så kallad Convention Bureau, CVB.
– Medan hotell och anläggningar arbetar med att fylla sina lokaler på kort sikt, ska vi som en oberoende, medlemsägd organisation arbeta med införsäljning av evenemang som kanske ligger flera år fram i tiden. På det sättet blir Åre Convention Bureau destinationens sälj- och marknadsbolag med uppgift att långsiktigt bearbeta kongressmarknaden, säger Malin Steffensen, projektledare på destinationsbolaget Åreföretagarna, som 1-3 december representerar ÅRE på EIBTM-mässan i Barcelona.

ÅRE har redan visat att orten framgångsrikt kan hantera riktigt stora möten, bland annat genom EAPC-mötet 2005, Svenska kyrkans ”Världens fest” 2007 och mötet för EU:s miljö- och energiministrar sommaren 2009. Ortens styrka ligger i turistiskt attraktiv miljö med stort urval aktiviteter, många bäddar och ändamålsenliga möteslokaler och närhet – det mesta ligger inom gångavstånd i byn. Dessutom är förbindelserna till omvärlden bra.
– ÅRE har många styrkor och om vi kan arbeta offensivt och uthålligt skulle vi kunna attrahera många fler möten än vi gör idag, säger Malin Steffensen.

Huvudfokus för Åre Convention Bureau blir att locka till möten utanför skidsäsongen och vår, sommar och höst sammanfaller också med ”högsäsong” för kongresser. Det ska ske bland annat genom att kartlägga spetskompetenser och presumtiva kunder och stödja lokala värdar som kan sälja in ÅRE till sina respektive organisationer. Närheten till Mittuniversitet och statliga myndigheter i Östersund, liksom alla som äger vinterboende i Åre öppnar för intressanta samarbeten.
– Stora möten under barkmarksperioden kommer ha stor betydelse för lönsamheten för destinationens företag och utvecklar ÅRE i enlighet med vår Vision. Etableringen av en Convention Bureau är en viktig del av den strategiska satsningen att utveckla åretrunt-destinationen ÅRE som drivs genom destinationsbolaget Åreföretagarna I Åre AB, säger Lars-Börje ”Bulan” Eriksson, VD för Åreföretagarna.

Åre CVB finns den 1-3 december på EIBTM-mässan i Visit Swedens monter I:600.
Projektet finansieras av destinationsbolaget Åreföretagarna tillsammans med Jämtland-Härjedalen Turism, JHT, genom projektet Turism 2020.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.