Affärsresenärer tveksamma till lågprisflyg - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Affärsresenärer tveksamma till lågprisflyg

Affärsresenärer tveksamma till lågprisflyg

I Resegeometris senaste branschmätning (Forecast & Travel Behaviour 2012) har över 3 000 Nordiska affärsresenärer, som reser på Asien och Nordamerika, bedömt sannolikheten att de kommer att använda flygbolag med lågprisprofil på långdistanser när eller om detta blir en verklighet.

10 november 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Baserat på deras erfarenheter av flygbolag med lågprisprofil säger hälften av kunderna bestämt nej i det här avseendet. 38 % säger att det är ganska troligt att de kommer att göra det, och endast 12 % att det är mycket troligt. Mest negativa till att använda lågprisbolag på långa distanser är svenska affärsresenärer där 55 % säger att det inte alls är troligt, och minst negativa hittar vi i Danmark där en något mindre andel (42 %) säger att det inte alls är troligt.

– Tveklöst är affärsresenärerna delade i två läger i det här sammanhanget, säger Jan Borg, vice VD på Resegeometri Nordic AB, och frågan är om lågprisbolagens kalkyler håller för hälften av marknadspotentialen. Enbart ett lågt pris räcker alltså inte för att flörta med affärsresemarknaden på destinationer till Asien och Nordamerika, och en annan relevant fråga är då om dessa flygbolag kan tänka sig att anpassa sin nuvarande lågprisprodukt till affärsresenärernas behov, och hur detta i så fall kan komma att påverka priset.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.