Ågrenska – första allergicertifierade restaurangen i Europa
Ågrenska är ett unikt nationellt kompetenscentrum med en kurs- och konferensanläggning söder om Göteborg och har nu Europas första allergicertifierade restaurang. Därmed har man fått rätten att sätta Astma- och Allergiförbundets logotyp Tryggare Mat på dörren.
21 september 2009, uppdaterad: 28 maj 2013
Tryggare Mat ingår i ett utbildningskoncept som tagits fram av Astma- och Allergiförbundet i samarbete med Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare (SHR) och certifieringsföretaget LRQA Sverige AB. Restauranger som vill certifiera sig utbildas, inspekteras och skriver kontrakt på att arbeta enligt fastlagda kriterier. Genom att använda logotypen Tryggare Mat kan de sedan kommunicera sitt allergikunnande till sina gäster.
– Det känns jättebra att kunna visa gästerna att vi är certifierade enligt en tydlig nationell standard. Särskilt viktigt kan det vara för gäster som inte besökt oss förut, säger, Robert Hejdenberg Ågrenskas VD.
En fjärdedel av Sveriges befolkning uppger att de reagerar på mat på något sätt. Och detta är något som Ågrenska märkt av.
– Vi upplever att matallergi har blivit allt vanligare och vill genom Tryggare Mat visa att vi tar de här frågorna på allvar. Nu sporras vi att bibehålla vår höga ambitionsnivå på området, säger Eva Henrikson Wirén, Restaurang- och konferensansvarig på Ågrenska.
Certifieringen offentliggörs i närvaro av bland annat Astma- och Allergiförbundets ordförande Ingalill Bjöörn måndagen den 21 september kl 13.30.
Se alla inom temat här
Senaste i Mötesnytt
Öijared Resort Västergötland
Konferenspärlor Istället för trängsel och stress, kunde kollegorna på Philips i Göteborg njuta av vilsam natur, effektiva möten och en känsla av gemenskap på bekvämt avstånd från stadens brus. – Vi har faktiskt fått mer värde för pengarna här, säger konferensarrangör Torbjörn Luther.