Ågrenska – första allergicertifierade restaurangen i Europa - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Ågrenska – första allergicertifierade restaurangen i Europa

Ågrenska – första allergicertifierade restaurangen i Europa

Ågrenska är ett unikt nationellt kompetenscentrum med en kurs- och konferensanläggning söder om Göteborg och har nu Europas första allergicertifierade restaurang. Därmed har man fått rätten att sätta Astma- och Allergiförbundets logotyp Tryggare Mat på dörren.

21 september 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Tryggare Mat ingår i ett utbildningskoncept som tagits fram av Astma- och Allergiförbundet i samarbete med Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare (SHR) och certifieringsföretaget LRQA Sverige AB. Restauranger som vill certifiera sig utbildas, inspekteras och skriver kontrakt på att arbeta enligt fastlagda kriterier. Genom att använda logotypen Tryggare Mat kan de sedan kommunicera sitt allergikunnande till sina gäster.
– Det känns jättebra att kunna visa gästerna att vi är certifierade enligt en tydlig nationell standard. Särskilt viktigt kan det vara för gäster som inte besökt oss förut, säger, Robert Hejdenberg Ågrenskas VD.
En fjärdedel av Sveriges befolkning uppger att de reagerar på mat på något sätt. Och detta är något som Ågrenska märkt av.
– Vi upplever att matallergi har blivit allt vanligare och vill genom Tryggare Mat visa att vi tar de här frågorna på allvar. Nu sporras vi att bibehålla vår höga ambitionsnivå på området, säger Eva Henrikson Wirén, Restaurang- och konferensansvarig på Ågrenska.
Certifieringen offentliggörs i närvaro av bland annat Astma- och Allergiförbundets ordförande Ingalill Bjöörn måndagen den 21 september kl 13.30.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.