Aktiviteter som frestar smaklökarna - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Aktiviteter som frestar smaklökarna

Aktiviteter som frestar smaklökarna

Janne Lindau, från Lindau Artist och Talare tipsar om aktiviteter som är roliga, lärorika och dessutom tilltalar våra sinnen. Inte konstigt att de gör succé på konferensen, eventet eller en kickoff.

17 september 2014,

Barbro Höglund & Peter Wahlbeck ”Sveriges roligaste vinprovning”

Vad får man om man mixar en diplomerad sommelier med en konstnär och ståuppkomiker? Sveriges roligaste vinprovning såklart! Barbro Höglung är diplomerad sommelier och arbetar med dryckes– och smakprovningar samt håller föredrag om sensorik och smakmetodik. Peter Wahlbeck är mannen som roar oss gränslöst och håller stämningen på topp. Lär er allt om vinproduktion, vinhistorik och smaker på ett underhållande sätt. Lite lära om konst och livsnjutning kommer på köpet.

 

Mike Florette ” Smakupplevelser och hjärnforskning”

Har man vuxit upp med choklad, som Mike Florette har – hans mormor hade konfektyrbutik – då är det inte konstigt att man brinner för det. Av Mike kan man lära sig allt om chokladens positiva effekter på hjärna och hälsa, om hur choklad ger oss endorfin och domapin och om varför det är bra att bjuda på choklad på jobbet. (Vi blir piggare, mer koncentrerade och snabbare i tanken.) Självklart kan han också konsten att smaka på choklad på bästa sätt och lär ut hur man lyssnar på chokladen, doftar på den och långsamt låter den smälta i gommen.

 

Steffo Törnquist ”NJUT!”

Är det någon som vet hur man njuter av livet, av whisky, av cognac, av cigarrer, av portvin, av ost av dans…, så är det Steffo Törnquist. Han njuter så mycket, och mest hela tiden, att han till och med har skrivit en bok om det, ”Njut – en bok om små saker som gör livet stort”. Om andra människor som har kunnat konsten att njuta, om insikter kring vad som är viktigt i livet och om smaker som gör vardagen roligare kan man få höra av Steffo. Vill man kombinera det med en smakprovning så är det fritt fram.

 

Ulf Wagner ”Om maten, drycken och den heliga andan”

Kocken och sommelieren Ulf Wagner är inte bara en mästare på mat och vin, han är dessutom bra på att undervisa. Det gör han också, bland annat vid Institutionen för mat, hälsa och miljö vid Göteborgs Universitet – i vin– och måltidskunskap. Ulf pratar gärna om måltidens treenighet – maten, drycken och den helige andan, det vill säga atmosfären kring måltiden. Allt för att få fram den optimala matupplevelsen. Laga mat med Ulf eller lyssna när han delar med sig av sina kunskaper!

Peter Wahlbeck & Barbro Höglund, Mike Florette, Steffo Törnquist och Ulf Wagner.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.