April bättre än väntat för Svenska Möten - | Konferensvärlden
Mötesnytt > April bättre än väntat för Svenska Möten

April bättre än väntat för Svenska Möten

Sveriges ledande aktör i mötesbranschen, Svenska Möten, är relativt nöjda med april 2009. Visserligen minskade man jämfört med fjolåret men minskningen var mindre än väntat.
- Det är kalendereffekten som ställer till det i och med att påsken låg i april i år, men en minskning på 20 procent jämfört med 2008 är bra siffror, säger Johan Fägerblad, vd.

5 maj 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Svenska Möten visade tidigare i år upp ett starkt resultat för mars månad, och nu kommer en väntad nedgång i april. Anledningen är kalendereffekten så trots en minskning på 20 procent är Johan Fägerblad relativt nöjd.

- Ja, om man slår ut det på första tertialet så ser det ändå bra ut och vi har fått in volymer som gör att vi kan konstatera att vi ligger före budget, säger Johan Fägerblad.
Men nu spår Svenska Möten en dämpning av den kraftiga uppgången man visat upp på senare år. Antalet inkommande nya bokningar har minskat jämfört med 2008.

- Nu ser vi en minskning i antalet bokningar och det är en tidig varningssignal för oss. Det handlar inte om att vi kommer hamna i någon kris utan det handlar om att vår uppåtgående kurva kommer att plana ut, säger Johan Fägerblad.
I åtanke ska man också ha att 2008 var ett extraordinärt år för Svenska Möten med väldigt bra resultat. Det långsiktiga arbetet med att knyta till sig avtalskunder som bokar sina möten genom Svenska Möten är en stabilitetsfaktor som gör att Svenska Möten står starka trots att mötesbranschen är konjunkturkänslig.

- Vi är väldigt nöjda och stolta över det arbetet vi har gjort med våra avtalskunder, det ger oss en trygghet och en god möjlighet att hålla uppe volymerna trots att det i allmänhet är bistra tider, säger Johan Fägerblad.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.