Archipelago Raid – seglingsorientering i världens vackraste skärgård - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Archipelago Raid – seglingsorientering i världens vackraste skärgård

Archipelago Raid – seglingsorientering i världens vackraste skärgård

Den nionde upplagan av Archipelago Raid är filmad i Scandinavian Islands under augusti 2009 och filmen är nu klar för distribution. Archipelago Raid är den största och mest extrema seglingsorienteringstävlingen i världen. Med start den 17 augusti orienterade sig 27 team under sex dygn sig fram genom Stockholms och Ålands skärgård, i ett kraftprov där komplicerad navigering och för lite sömn är problem som måste övervinnas. Målgången var 22 augusti. Tyvärr kunde seglarna inte nå Åbo Skärgård som planerat på grund av vädrets makter.

18 december 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Start och mål skedde på kursgården At Sea på Lidingö utanför Stockholm. Banan gick genom Stockholms skärgård, via Åland och tillbaka till Stockholms skärgård igen. Båtarna är Formula 18-katamaraner vilket är små (5,5 meter) mycket snabba båtar med två skrov.

Det som gör tävlingen unik och annorlunda är att deltagarna ska orientera sig fram genom skärgården. De får cirka 20-25 checkpoints (två koordinater) som ska passeras och får själva välja den väg som de tror går snabbast. Kontrollerna kan finnas på en strand, på en brygga, i en fyr, etc. Tanken med tävlingen är att den ska vara både mentalt och fysiskt påfrestande. Därför seglas det både på dagar och på nätter. Ibland finns kortare vilostunder inlagda, men då har besättningarna ofta justeringar eller mindre service att utföra på båtarna. Skulle de få en lite möjlighet att sova, så sker det oftast under bar himmel.

Tack vara den unika tävlingsformen och den vackra skärgården har Archipelago Raid vuxit till en stor och framför allt respekterad tävling bland namnkunniga kappseglare från hela världen. I år har cirka 30 team från 13 länder anmält sig. Bland deltagarna finns Anders Lewander som var skeppare ombord på Ericsson 3 under delar av Volvo Ocean Race. OS-seglaren och svenske mästaren i F18, Martin Strandberg, är med. Finske OS-guldmedaljören och rorsman på Ericsson 3, Thomas Johanson, deltar. Gustav Morin, som var medieman ombord på Ericsson 3 i Volvo Ocean Race, kommer också.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.