Arenabolaget presenterar Linköpings första Svanenmärkta restaurang! - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Arenabolaget presenterar Linköpings första Svanenmärkta restaurang!

Arenabolaget presenterar Linköpings första Svanenmärkta restaurang!

I Linköping satsar både företag och kommunen för fullt på att minska miljöpåverkan och bidra till en hållbar utveckling. Med stor glädje kan Arenabolaget i Linköping idag meddela att restaurangverksamheten på Konsert & Kongress har blivit Svanenmärkt.

25 mars 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Restaurangen på Konsert & Kongress blir den första Svanenmärkta i Linköping och den 22:a restaurangen i Sverige som blir miljömärkt. Detta visar att Arenabolaget nationellt sett ligger i framkant inom branschen med sitt miljöarbete.

Flera av hotellen i Linköping är Svanenmärkta, vilket öppnar upp för ännu större möjligheter att locka företag och privatpersoner till kommunen. Till Linköping kan människor komma för att mötas och bo hos aktörer som arbetar för att minimera miljöpåverkan och satsar på en hållbar framtid.

- Vi känner att det är viktigt att som bolag ta vårt ansvar för miljön och människors framtida hälsa. Arbetet med att bli Svanenmärkt är en del i detta. Det innebär att vår verksamhet i mindre utsträckning än hittills påverkar miljön negativt samt att maten blir miljö- och klimatanpassad, vilket gynnar våra gäster säger Nico Nauta, Restaurang- och Konferenschef på Arenabolaget.

Svanenmärket innebär bland annat att restaurangen på Konsert & Kongress erbjuder ekologisk, rättvisemärkt och närproducerad mat på menyn. Dessutom har solceller installerats för att bidra till energiförsörjningen, förbättrad sortering av avfall har införts samtidigt som transporterna minskats till Konsert & Kongress, där Arenabolaget bedriver huvuddelen av sin restaurang-/ konferens- och evenemangsverksamhet.

- Svanenmärkningen är ett tydligt sätt för oss att visa våra gäster och samarbetspartners att vi jobbar målinriktat med vårt miljöengagemang. Vi vet att detta kommer att vara ett krav från många företag och organisationer som vill samarbeta med oss i framtiden, säger Nico Nauta.

Konsert & Kongress är en av landets största konferensanläggningar. Årligen serveras 200 000 restauranggäster i samband med konferenser, dagens lunch och konserter på anläggningen. Dagligen äter dessutom 600 elever från Engelska skolan sin lunch på Konsert & Kongress.

- Vi på Svanen är väldigt glada över att presentera Linköpings första Svanenmärkta restaurang. Att de serverar många gäster och även skolelever varje dag innebär att varenda miljöinsats gör stor nytta. Konsert & Kongress har nu givit alla linköpingsbor som vill bidra till en bättre miljö ett lätt val, säger Johan Husberg, handläggare på Miljömärkningen Svanen.

Arenabolaget har genom sitt miljöarbete tagit sina gästers önskemål på allvar. Allt fler väljer att enbart konferera på anläggningar som jobbar miljömedvetet. En del har till och med som krav att anläggningarna ska vara miljömärkta.

– Vi vill kunna fortsätta att tillgodose våra gästers önskemål och jobba för ett långsiktigt och hållbart samhälle, avslutar Nico Nauta.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.