"Årets fulaste kontor" tar hjälp av nästa generation - | Konferensvärlden
Mötesnytt > "Årets fulaste kontor" tar hjälp av nästa generation

"Årets fulaste kontor" tar hjälp av nästa generation

Struktur genomför för sjätte året ”Årets fulaste kontor” dit företag frivilligt får anmäla sig och kämpa om en renovering av arbetsplatsen. Under våren 2011 kompletteras tävlingen av elever på Forsbergs Designskola som hjälper Struktur att få en inblick i framtidens arbetsplatser.

7 februari 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Struktur tar nu hjälp av designstuderande ungdomar för att få en inblick i framtidens arbetsplatser. Vi ser en arbetsmarknad där 90-talister armbågar sig fram i tuff konkurrens - en generation med ett nytt förhållningssätt till arbetsliv och arbetsmiljö. Hur ser då deras visioner om ett drömkontor ut?

Projektet redovisas i april och det vinnande bidraget från Forsbergs Designskola utses av en jury bestående av: Sture Nilsson, vd Struktur, Elin Wickström, marknadsansvarig Struktur, Linda Tufvasson, Creative Director Struktur, Karolina Mölldal, miljöansvarig på Struktur och gästmedlemmen Alexander Lervik, formgivare och inredningsarkitekt. Priset delas ut samband med den stora prisutdelningen av ”Årets fulaste kontor” på Berns i Stockholm den 2 maj.
– Vi ser verkligen fram emot att få inspiration från de talangfulla designstudenterna och förutspår bidrag som skapats med stor idérikedom. För oss är det viktigt att hela tiden förnya oss och samarbeten av detta slag ger oss nya kreativa intryck, säger Sture Nilsson, vd Struktur.

Kan det vara så att de traditionella kontorsmiljöerna är på väg att försvinna? Vill 80- och 90-talisterna se modernt designade arbetsplatser dit man kommer och går som man vill med en laptop under armen? Klart står i alla fall att en stor utsträckning av dagens ungdomar anser sig ha rätt att blogga och använda exempelvis Facebook på arbetstid.* Man söker sig till arbetsplatser där det sociala samspelet med kollegorna är viktigt – en faktor som samspelar med ett trivsamt och funktionellt kontor.
– Studenterna på Forsbergs Desingskola är innovativa och kommer hela tiden med nya idéer. Jag hoppas kunna guida dem i deras arbete och känner mig förväntansfull inför uppstarten av projektet, säger Linda Tufvasson, Creative Director på Struktur.

* * Work Life-undersökning där Manpower i samarbete med Kairos Future låtit nästan 6 400 svenskar tycka till om arbete och arbetsliv.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.