Årets Mentor för nyföretagare utsedd av Almi - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Årets Mentor för nyföretagare utsedd av Almi

Årets Mentor för nyföretagare utsedd av Almi

Vid mässan Eget företag utsågs Barbro Edberg till Årets Mentor för nyföretagare mellan 0-3 år i hård konkurrens med 1.800 mentorer, som deltar i den nationella mentorssatsningen.. Tillsammans med sin man och söner driver hon Hooks golf- och konferensanläggning i Småland. Hennes adept är Anne Robertsson, som driver Huskvarna Stadshotell. Priset har instiftats av Almi Företagspartner och delades ut av publicisten Amelia Adamo.

2 november 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Barbro Edberg har varit i branschen i över 40 år. Idag är det en av landets främsta golf- och konferensanläggningar med 103 gästrum, två 18-håls golfbanor och konferenslokaler. Företaget Hooks Herrgård omsätter ca 50 mkr och har drygt 60 årsanställda. Hon berättar att hon blev alldeles stum när hon fick beskedet att hon blivit utsedd till Årets Mentor. Hennes adept Anne Robertsson driver sedan två år Huskvarna Stadshotell. – Anne har en säker smak och en bra magkänsla, säger Barbro Edberg.

Kundmötet är viktigastMan måste vara bra på det mesta i ett familjeföretag, säger Barbro Edberg. Men eftersom kundmötet är viktigast i vår verksamhet så blir det restaurangen. Det är där vi får de nära mötena med våra gäster. Vi har nästan bara positiva gäster. Men om vi har en missnöjd gäst är det en stor utmaning. Då säger vi internt att vi ska serva ihjäl gästen. Det är vårt uttryck för att alltid ge den bästa servicen.

Adepten Anne Robertsson är en tuff 27-åringBarbro Edberg säger att Anne Robertsson är en otroligt ung och ambitiös tjej med en unik framåtanda. Hon har en stark magkänsla och känner verkligen när det blir rätt. Hon är duktig på att sälja och kanske hon är lite av en perfektionist, men en sådan med säker smak, fortsätter hon. - Det är tufft för en tjej, 27 år gammal, att få folk att tro på sig. Det har hon lyckats med. Anne Robertsson blev förra året blev utsedd till årets nyföretagare i Jönköpings län och i somras till årets Huskvarnabo.

Personkemin måste fungeraEn mentor måste vara ordentligt engagerad och personkemin med adepten måste fungera, menar Barbro Edberg. Som mentor handlar det om att lyssna och låta adepten berätta om sitt företag och sitt liv och vad han eller hon vill ha hjälp med. Därför ger jag också hemläxor mellan våra träffar. Jag anser att man också måste förstå adeptens hela situation, alltså både företagaren och privatpersonen. Det betyder att man måste var lite personlig också. Man behöver nog inte vara i samma bransch även om det för Anne och mig har varit bra, fortsätter hon. Man bör ha en blick ovanifrån och kunna se helheter. Det får man i regel med lite erfarenhet. Man bör nog vara lite ekonomiskt bevandrad och ha kontakter förstås, som man kan förmedla. Viktigt är också att vara tillgänglig på de flesta av dygnets tider.

Blev förvånad när Barbro Edberg tackade jaAtt Anne Robertsson ville ha just Barbro Edberg som mentor var självklart, säger hon. Hon kommer själv från det lilla samhället Hok och där var Barbro Edberg en förebild. Hon blev förvånad när Barbro tackade ja. Det är inte så konstigt att det är lätt att finna mentorer men svårt att finna adepter. Skälet tror jag är att man som adept inte tror att man är bra nog. När man är en ny företagare är inte egot så stort. Hela tiden tänker man att man får nej. Är jag fin nog för att en mentor skulle vilja lägga gratis tid på mig? Barbro pushar mig och tror alltid på mig och är mycket fokuserad på sin roll. Hon visar tydligt att hon är stolt över att vara min mentor i alla sammanhang. Hon har alltid varit tillgänglig. Hon tar sig alltid tid. Det har därför blivit så naturligt att vara hennes adept. Hon är min hotellmamma. Alla borde ha en Barbro i sitt företag, säger Anne Robertsson.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.