At Six ska skapa ett mer öppet och levande Stockholm city - | Konferensvärlden
Mötesnytt > At Six ska skapa ett mer öppet och levande Stockholm city

At Six ska skapa ett mer öppet och levande Stockholm city

Hotell Nu presenteras konceptet för livsstilshotellet At Six som byggs vid Brunkebergstorg i kvarteret Urban Escape i Stockholm city. Hela hotellsatsningen är den största i Stockholms historia och för Petter Stordalens hotellkoncern Nordic Choice Hospitality Group den mest betydande någonsin. Konceptet grundar sig på en unik samling modern konst och en inredningsdesign framtagen i samarbete med Londonbaserade Universal Design Studios.

26 oktober 2015, uppdaterad: 18 december 2015

Namnet At Six är en hyllning till hotellets adress, Brunkebergstorg 6. Med hjälp av ett nyskapande koncept som tar avstamp i konst och design ska ett tidigare slutet område återta sin forna position som citys mittpunkt. Förutom rum i världsklass och dygnet-runt-service innefattar hela hotellsatsningen ett tiotal barer, caféer och restauranger varav en tvåvånings takkrog med utsikt över Stockholms takåsar ingår.

– Att bo här är mycket mer än en övernattning. Den världsvana resenären som söker kvalitet och perfektion kan känna sig som hemma samtidigt som platsen och hotellet lockar den medvetne stockholmaren. At Six är en social mötesplats fylld med konst och design där våra hotellgäster kan bli både inspirerade och berörda, säger Anna Spjuth, VD och hotelldirektör, At Six.

Ambitionen med hela kvarteret är att öka Stockholms internationella attraktionskraft och samtidigt skapa ett mer öppet och levande city vilket blir möjligt med denna typ av verksamhet.

– Hotellen är en vital del i förverkligandet av kvarteret Urban Escape och skapandet av den tredje platsen. Platsen mellan hemmet och arbetet där människor kan mötas och utbyta idéer. En sådan plats blir allt viktigare i den urbana vardagen, säger Karolin Forsling, chef stadsutveckling och marknad på AMF Fastigheter.

Fakta om At Six

 • At Six har fått sitt namn från adressen Brunkebergstorg 6.
 • At Six öppnar mars år 2017.
 • At Six kommer ha 343 spatiösa rum från 27 m2, varav ett fyrtiotal sviter samt tre penthousevåningar.
 • At Six bygger på ett helhetskoncept som innefattar ett tiotal barer, caféer och restauranger där det ingår en tvåvånings takkrog och takterrass, 24 timmars service, ett spa & gym-koncept samt en event- och mötesarena på 2000 m2.
 • At Six drivs av Nordic Hotels & Resorts, en del av Petter Stordalens hotellkoncern Nordic Choice Hospitality Group.

Fakta om Urban Escape Stockholm

 • Urban Escape Stockholm växer fram i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg och består av fem fastigheter, fyra gator och två torg. Här kombineras kontor, hotell, handel, restauranger, mötesplatser och servicetjänster.
 • Byggperioden pågår från sommaren 2014 till våren 2019. Fastighetsarean utökas från befintliga 95 000 m² till cirka 130 000 m², varav 62 000 m² för kontor, 29 000 m² för hotell och konferens, och 38 000 m² för handel och restaurang.
 • Utvecklingen av Brunkebergstorg görs tillsammans med Stockholms stad och Stena Fastigheter (Hotell Sergel Plaza). Utvecklingen av Regeringsgatan sker tillsammans med fastighetsbolagen Vasakronan, Pembroke och Hufvudstaden.

Fakta om Universal Design Studios

 • Universal Design Studio grundades i London år 2011 av Edward Barber och Jay Osgerby med målsättningen att skapa arkitektur och inredning inom ramen för deras prisbelönta design folio.
 • Universal Design Studio är ett konsultföretag som verkar inom kreativ design. De arbetar internationellt med världsledande varumärken och företag för att skapa färgstarka och innehållsrika miljöer.
 • Universal Design Studios team av designers och arkitekter har omfattande erfarenhet och kunskap om design av kommersiella miljöer, handelsplatser, allmänna platser, museum och utställningar.
 • Universal Design Studio designade, på uppdrag av Ace Hotel, interiör och exteriör till Ace Hotel London i Shoreditch, London. I arbetet tog de till fasta på områdets karaktär genom att engagera lokala artister, hantverkare och byggarbetare i projektet. Slutresultatet blev ett hotell med fokus på lokalt hantverkskunnande som smälte samman med kvarteret som helhet.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.