Billigare mat på Liseberg - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Billigare mat på Liseberg

Billigare mat på Liseberg

Som ett resultat av riksdagsbeslutet om sänkt restaurangmoms sänker Liseberg sina priser på mat och dryck i nöjesparken. Prissänkningarna träder i kraft i samband med vårpremiären 2012.

28 november 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

I onsdags fattade riksdagen beslut om en sänkning av momsen på restaurangtjänster från dagens 25 procent till 12 procent. Det innebär att momsen likställs med livsmedelsmomsen från och med den 1 januari 2012.

Som en följd av momslättnaden har Liseberg beslutat att sänka priserna på mat och dryck i samma storleksordning. Rondo kommer att justera samtliga priser med den nya momssatsen från och med januari medan restaurangerna i nöjesparken kommer att göra detsamma från och med vårpremiären den 28 april 2012.
– För Liseberg, men också hela branschen, är momssänkningen en positiv injektion som självklart ska gynna våra gäster. På sikt hoppas vi också att det ska generera fler arbetstillfällen genom att fler väljer att äta på restaurang, säger Thomas Sjöstrand, vd för Lisebergs Restaurant AB.

Priserna kommer att sänkas så att det motsvarar ett genomsnitt av momssänkningen, det vill säga 10,4 procent, och kommer att genomföras på Lisebergs restauranger och caféer. Priserna på de försäljningsställen i parken som redan har 12 procents moms, till exempel glasskiosker, påverkas inte.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.