Blir det semla till fikat idag?
Mer än hälften av alla svenskar äter en semla på fettisdagen, över 5 miljoner semlor beräknas vi mumsa i oss under dagen.
4 mars 2014,
Mer än hälften av alla svenskar äter en semla på fettisdagen. Branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer uppskattar att det kommer ätas över 5 miljoner semlor, bara idag. Inte minst på många företag där runt 1,6 miljoner personer bjuds på det gräddiga bakverket. Landstinget bjöd hela 41 procent av sina anställda på semla 2013, hos kommuner var motsvarande siffra 19 procent och 34 procent av anställda i privata företag fick semlor på sina arbetsplatser i fjol.
Uppgifterna är hämtade ur en undersökning som Sveriges bagare & konditorer har låtit GfK genomföra där 935 personer var med och svarade.
Semlan var från början en slät bulle som har vidareutvecklats till en gräddbakelse, bakverket kallas även för bland annat hetvägg, fastlagsbulle och fettisdagsbulle.
Se alla inom temat här
Senaste i Mötesnytt
Öijared Resort Västergötland
Istället för trängsel och stress, kunde kollegorna på Philips i Göteborg njuta av vilsam natur, effektiva möten och en känsla av gemenskap på bekvämt avstånd från stadens brus. – Vi har faktiskt fått mer värde för pengarna här, säger konferensarrangör Torbjörn Luther.