Bocuse d’Or ett lyft för Stockholm
Kock-EM, Bocuse d´Or Europé, är ett av Europas mest prestigefyllda matevenemang och anordnas i Stockholm på den stora matmässan GastroNord i maj 2014. Evenemanget blir ett lyft för både Stockholm och Stockholmsmässan.
27 mars 2012, uppdaterad: 28 maj 2013
Turismen i Stockholm omsätter 22 miljarder kronor per år och skapar 18 700 arbetstillfällen. Av den totala turismomsättningen svarar evenemang för 5 miljarder kronor.
– Stockholm har blivit en framstående matstad och att vi kan husera de mest skilda evenemangen, säger Olle Zetterberg, vd Stockholm Business Region
Bakom ansökan om att hålla Bocuse d’Or 2014 står Gastronomi Sverige AB med stöd av Stockholm Visitors Board/Stockholm Business Region, Stockholmsmässan och regeringens satsning Matlandet Sverige. Tävlingen kommer att äga rum i samband med mat- och dryckesmässorna GastroNord och Vinordic på Stockholmsmässan. Man har arrangerat GastroNord i över 25 år och den är i dag den viktigaste mässan i norra Europa för dem som jobbar inom hotell, restaurang och catering.
Se alla inom temat här
Senaste i Mötesnytt
Puls Sverige AB Uppland
Hållbarhet & Miljö Puls tar ett stort steg mot en mer hållbar snöskoterturism genom lanseringen av elsnöskoterturer på Bruksvallarna Game Fair 4-5 augusti. Som en av några få nordiska skotersafarioperatörer utvalda av BRP koncernen kommer Puls att utvärdera samt utveckla den banbrytande elsnöskotern Lynx Adventure Electric under de kommande två åren.