BokningsBolaget skänker pengar för ett hållbart samhälle - | Konferensvärlden
Mötesnytt > BokningsBolaget skänker pengar för ett hållbart samhälle

BokningsBolaget skänker pengar för ett hållbart samhälle

För tio år sedan skapade BokningsBolaget en egen modell för socialt ansvarstagande. Då infördes ett lojalitetsprogram med syfte att stödja miljö- och humanitära insatser. Under de år som gått har BokningsBolaget skänkt sex och en halv miljoner kronor till fyra insamlingsorganisationer.
Summan för 2010 blev 527 108 kronor.

14 april 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

– Vi är med största sannolikhet det företag i Sverige som skänker mest pengar i förhållande till vinsten, säger Leif Bergström vd BokningsBolaget.

Varje år går 0,3% av omsättningen på alla de konferenser och events som bokas genom BokningsBolaget till Amnesty International, Rädda Barnen, Röda Korset och Världsnaturfonden. Pengarna som skänks dras direkt från BokningsBolagets vinst.
– Det handlar om allt från 25 till 50% av vinsten varje år och det kan nog tyckas vara en större del än vad som är motiverat rent företagsmässigt. Men vi vill känna oss som vinnare och det gör vi genom att bidra, säger Leif Bergström.

Att arbeta med CSR, Corporate Social Responsibility innebär att alla blir vinnare; de människor som får hjälp men också de företag som tar ansvar. Leif Bergström menar att ett strategiskt och långsiktigt arbete med CSR leder till en positiv bild av varumärket och bidrar till en ökad lönsamhet.
– Förhoppningsvis ser våra kunder lojalitetsprogrammet som en morot för att återkomma till oss med nästa bokning eller event, säger han.

Det är BokningsBolagets kunder som efter årets slut får välja hur de vill att pengarna skall fördelas mellan organisationerna. I år valde de att fördela pengarna så här:
Rädda barnen 161 368
WWF 134 623
Summa Amnesty 116 955
Röda Korset 114 162Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.