Byggstart för nytt hotell i Uppsala - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Byggstart för nytt hotell i Uppsala

Byggstart för nytt hotell i Uppsala

Redan om två år ska det nya hotellet som i vår börjar byggas i direkt anslutning till Uppsala Resecentrum stå klart. Hotellet blir Sveriges första nybyggda Winn Hotel och byggs energismart enligt de krav som gäller för energisnåla lösningar i så kallade Greenbuildings.

18 januari 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

– Det nya hotellet kommer att bidra till Uppsalas fortsatta utveckling som attraktiv hotell- och konferensstad och bli en spännande mötesplats. Att vara med i arbetet att förverkliga Uppsala Resecentrum följer Uppsala Akademiförvaltnings strategi med att äga och förvalta centralt belägna fastigheter, säger fastighetschef Björn Lundell, Uppsala Akademiförvaltning.

Det nya hotellet kommer att drivas av Winn Hotel Group och bli ett fyrstjärnigt hotell med ett för Uppsala nytt varumärke. Energisnåla lösningar ger hotellet en stark miljöprofil. Hotellet kommer att ha 176 rum och samt en restaurang och konferensdel. Totalt omfattar projektet ca 9 000 m2. Hotellet får ett ypperligt läge precis bredvid Uppsala Centralstation med den nya Stationsgatan som kommer att gå under byggnaden.
– Winn kommer att skapa ett modernt hotell som ska vara en naturlig mötesplats för företagare och Uppsalabor. Winn driver sedan 2001 hotell Park Inn i Uppsala och kommer med sitt nya hotell och varumärke fylla ett tomrum på Uppsalas hotellmarknad och bidra till att utveckla Uppsala som hotell-, mötes- och turiststad, säger Anders Junger, VD Winn Hotel Group AB.

Skanska har fått uppdraget att bygga hotellet med restaurang och konferensdel.
– Skanska har projektutvecklat och bygger hotellanläggningen. Det nya hotellet är en del av Skanskas projekt Uppsala Entré vid det framväxande Resecentrum, säger Mats Björhn, projektutvecklare Skanska Sverige AB.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.