c/o Grythyttans Gästgivaregård får Svanenmärkning - | Konferensvärlden
Mötesnytt > c/o Grythyttans Gästgivaregård får Svanenmärkning

c/o Grythyttans Gästgivaregård får Svanenmärkning

c/o Grythyttans Gästgivaregård har nu klarat Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell. Det innebär att hela driften av anläggningen har miljögranskats.

18 maj 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

– För oss har det alltid varit självklart att värna om naturen – vi jobbar aktivt för att minimera vår miljöpåverkan. Till exempel så köper vi lokalproducerade ekologiska råvaror i så stor utsträckning som möjligt, säger Jenny Ljungberg, CEO & Proud Owner, c/o Hotels.

Svanenmärkningen är ett kvitto på att c/o Grythyttans Gästgivaregård har en hög nivå på miljöarbetet och tar klimatansvar. Men miljötänket präglar inte bara c/o Grythyttans Gästgivaregård – det präglar alla c/o Hotels medlemmar:

– Målet är att alla våra hotell ska vara Svanenmärkta innan årets slut. Ett av hotellen – Svanenmärkta c/o Krägga Herrgård – utsågs till Sveriges första klimatpositiva hotell 2009. Det innebär att c/o Krägga Herrgård överkompenserar sina utsläpp av koldioxid med 15 procent. Svanenmärkningen är en viktig symbol för att vi är på väg i rätt riktning, säger Jenny Ljungberg, CEO & Proud Owner, c/o Hotels.

Svanen ställer även krav på minskad förbrukning av vatten och kemikalier (till exempel vid städning och disk). Hotellets inköp ska vara miljöanpassade, (till exempel miljömärkta rengöringsmedel, förbrukningsartiklar, tjänster, inredning och livsmedel) och allt avfall ska sorteras.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.