Carl Jan Granqvist ordnar jul på Stena Line - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Carl Jan Granqvist ordnar jul på Stena Line

Carl Jan Granqvist ordnar jul på Stena Line

Årets julbord på Stena Lines linje mellan Karlskrona och Gdynia är framtaget av gästgivaren, vinkännaren och matprofessorn Carl Jan Granqvist. Med sin passion för traditionell och modern svensk mat har han tagit fram ett julbord inspirerat av de fyra elementen havet, åkern, skogen och fjället.

24 oktober 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Med nya fartyg på linjen Karlskrona-Gdynia storsatsar Stena Line på ombordupplevelsen och då är maten en viktig del. Buffé och julbord är något man traditionellt varit bra på och som många gäster kopplar samman med båtresan. Nu tar man julbordet till nya höjder.

– Vi är mycket stolta över samarbetet med Carl Jan. I år skapar vi en riktig helhetsupplevelse när det gäller julen ombord, med allt från julhandel och underhållning till mat. Julbord är ju något man längtar till. Dofterna och smakerna plockar fram härliga minnen, säger Patrik Olderius, marknadschef på Stena Lines linje mellan Karlskrona och Gdynia.

Carl Jan sitter med i expertrådet för regeringens storsatsning ”Sverige- det nya matlandet”, ett projekt som ska lyfta den typiska, rena, traditionella och nytänkande svenska maten. Något Cal Jan har utgått från när han satt ihop julbordet ombord på Stena Lines fartyg.
– Nu för tiden är julbord ofta en buffé som, förutom skinkan, inte skiljer sig särskilt mycket från vad du äter till påsk eller midsommar. Vi vill lyfta fram det traditionella och genuint svenska julbordet med tillhörande smaker och dofter. Ett julbord med kvalité som kräver stort hantverkskunnande från både kockar och kallskänkor, säger Carl Jan.

Man har också lagt stor vikt vid att ha råvaror med hög kvalité och att lyfta fram det småskaliga och närproducerade. En stor del av råvarorna och maten man hittar på julbordet kommer från Blekinge.
– Vårt julbord skall kännas hemlagat. Det ska kännas som att man äter nostalgi. Sedan gör det ju inte ont att man kan handla snapsen och ölen till halva priset mot iland, avslutar Patrik Olderius.

Julbordet har premiär den 4 november och pågår fram till mitten av december.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.