Claes Bjerkne ny ordförande i SHR - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Claes Bjerkne ny ordförande i SHR

Claes Bjerkne ny ordförande i SHR

I samband med föreningsstämman den 19 april utsågs Claes Bjerkne till ny ordförande för Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare. Han efterträder därmed Ulf Adelsohn som lett styrelsearbetet sedan 2001. Claes Bjerkne har en gedigen bakgrund inom besöksnäringen och har bland annat varit VD för Göteborg&Co.

21 april 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

Under SHR-dagen antog en enhällig föreningsstämma valnämndens förslag att välja Claes Bjerkne till ny ordförande för de kommande två åren. Claes Bjerkne driver idag, sedan mars 2009, det egna konsultbolaget Bjerkne & Co som arbetar med destinationsutveckling. Innan det arbetade han under nära 20 år med att utveckla och marknadsföra Göteborg som destination, då han arbetade som vd för Göteborg&Co.
– Jag hade inte tänkt ta några styrelseuppdrag så snart efter att jag slutade på Göteborg&Co, men när det dök upp en förfrågan från SHR tvekade jag inte. Det känns som ett roligt uppdrag i en organisation som haft en fantastisk utveckling de senaste tio åren, med Ulf Adelsohn och Mats Hulth i spetsen för ett duktigt team, säger Claes Bjerkne.

– Visionen är att göra besöksnäringen till en etablerad basnäring i Sverige. Det har den alla förutsättningar för att bli, bara vi lyckas locka hit människor. Då blir det lättare att driva lönsamma företag, vilket i sin tur skapar arbetstillfällen, säger Claes Bjerkne.

Utöver ordföranden valdes även två nya ordinarie styrelseledamöter in i SHR:s styrelse, Katarina Romell, Vår Gård Saltsjöbaden, och Jonas Siljhammar, Eurest Services AB. Nya suppleanter är Mats Bengtsson, The Collectors Hotels, Suzanne Parenius, Hjortvikens Konferens AB, och Madeleine Brehmer, Sabis AB.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.