Clarion Hotels satsar på storhotell med kongressanläggning i Malmö - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Clarion Hotels satsar på storhotell med kongressanläggning i Malmö

Clarion Hotels satsar på storhotell med kongressanläggning i Malmö

Clarion Hotels fortsätter att expandera med nya hotell. Hotellkedjan har genom moderbolaget Choice Hotels Scandinavia tecknat ett 20-årigt hyresavtal med Skanska om att driva ett nytt hotell med kongressanläggning mitt i Malmö. Clarion Hotels spektakulära nytillskott beräknas stå klart 2014.

21 juni 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

- Vi vill öppna ett hotell som är integrerat i stadens puls och som kan sätta sin prägel på Malmö. Vårt mål är att skapa en levande mötesplats där människor kan dela kunskap, idéer och kulturupplevelser. Det är en enorm styrka att hotellet ligger så centralt, stora kongresshotell ligger ofta i utkanten, säger Katalin Paldeak, koncerndirektör Clarion Hotels Norden.
Clarionhotellet och kongressanläggningen i Malmö blir det tredje nytillskottet till hotellkedjan under våren och är en av Choice och Petter Stordalens största satsningar någonsin. De andra två hotellen är Göteborgs nya mötesarena Clarion Hotel Post och strategiskt viktiga Clarion Hotel Arlanda.
- Med det nya kongresshotellet sätter vi Malmö på kartan på allvar och får samtidigt täckning på alla viktiga destinationer i Norden. Hotellet ska vara inbjudande för skånebor och inresande från hela världen och kommer att ge en annorlunda hotell- och kongressupplevelse, säger Katalin Paldeak.
Anläggningen kommer bland annat att inrymma 375 hotellrum fördelat på 21 våningar och en kongresshall för 1500 personer samt fyra konferensrum á 400 personer, samt flera mindre grupprum. Malmös nya konserthall kommer att vara en integrerad del av anläggningen.
- Vi har arbetat hårt för att fullfölja projektet med en ny kongressanläggning, nytt konserthus och hotell i centrala Malmö, ett fantastiskt projekt som har utomordentligt stor betydelse för Malmö och hela området. Vi är mycket glada att få en operatör med tydliga ambitioner att utvecklas, och vi ser fram emot att samarbeta med Clarion på den internationella och nationella marknaden, säger Malmö stads turistdirektör Lars Carmén.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.