Dags för barnfamiljer att varva ned med Yasuragi Kids - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Dags för barnfamiljer att varva ned med Yasuragi Kids

Dags för barnfamiljer att varva ned med Yasuragi Kids

?Varje sommar kommer tusentals barn från hela landet med sina familjer till Yasuragi Hasseludden för att varva ned tillsammans på japanska. Barnen smyger som samurajer, viskar, glider ner i vattnet som fiskar, öppnar sina sinnen, ritar sina själsporträtt, viker tranor av papper och provar på både skrattyoga och kampsport. Nu är det dags igen. Yasuragi Kids startar den 18 juni.

14 juni 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

– Barn har en lika stressig vardag som de vuxna som väljer att komma och koppla av hos oss. Vi är glada att ha hittat något som familjer kan göra tillsammans i Yasuragi Kids. Under Yasuragi Kids har vi designat aktiviteter som stimulerar barnens fantasi. Kombinationen av lugnet och de lite mer aktiva alternativen ger dem en annorlunda upplevelse tillsammans med sina familjer. En del familjer kommer varje år, och vi har fått veta att en del barn önskar sig Yasuragi Kids i julklapp. Det berättar Lars Sandberg, vd på Yasuragi Hasseludden.

Normalt är det 16 årsgräns på Yasuragi Hasseludden. Under Yasuragi Kids, 18 juni till 15 augusti, är alla åldrar välkomna. Då är hela verksamheten inriktad på barnfamiljer med aktiviteter som passar både stora och små. Det kommer flera hundra barn med familjer till Yasuragi varje dag under dessa sommarmånader. Och de tas emot som alla andra gäster, med en introduktion och en egen yukata (bomullsrock), precis som de vuxna. Det är samma filosofi bakom aktiviteterna under Yasuragi Kids som under resten av året. Här ska man koppla bort vardagen, få stillhet, ro, tid till reflektion och uppleva lite av Japan, fast i Sverige. Det här är sjunde året med Yasuragi Kids. Förra sommaren kom fler än 6 000 barn.

Det händer alltid någonting under Yasuragi Kids, från 8 på morgonen till 19 på kvällen. Många av aktiviteterna är stillsamma, men inte alla. Den som vill kan prova på kampsport, sjunga ut i karaoke-rummet och skratta loss i Skrattyogan. Många barn tycker det är roligt att kunna slänga pappa i golvet med hjälp av aikido-teknik. Barn har också väldigt lätt för att skratta helt spontant, kanske som en Tiger. Barnen kan prova origamivikning och får vika sin egen trana. För varje trana som barnen viker i år, skickas tio kronor till ett vattenprojekt på Madagaskar. Förra året skickades 6 500 kronor till ett vattenprojekt i Nepal för 650 vikta tranor.

Tranorna som barnen vikte på Yasuragi Kids förra året har hängts upp vid fredsmonumentet i Hiroshima, enligt japansk tradition, av medarbetare från Yasuragi Hasseludden som var där i maj i år.

Barn som är över åtta år kan få behandlingar som shiatsu, och ansiktsmassage. De allra minsta kan leka med bland annat träklossar och träjärnväg i ett särskilt lekrum. Barnen får prova på att äta den japanskinspirerade maten med pinnar, och får ta hur mycket frukt de vill från fruktbuffén.

Utomhus finns samurajstigen och den japanska trädgården. Där hålls en gemensam önskeceremoni varje dag. Man kan komma till Yasuragi Kids över dagen och man kan bo kvar en eller flera nätter.

– Det är många som tror att barn inte kan eller vill vara stilla, men det är fel. Barn som kommer till oss trivs att vara med sina familjer i tystnaden, försiktigheten och stillheten. Det berättar Lena Kahn som i sommar är Kidsvärdinna på Yasuragi för sjunde året i radSe alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.