Dahlgren blir bryggare - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Dahlgren blir bryggare

Dahlgren blir bryggare

Mathias Dahlgren skapar en egen ölserie med den prisbelönta bryggaren Jessica Heidrich. Tillsammans kommer de att brygga moderna öl utifrån Mathias filosofi om det naturliga köket - där ölen smaksätts med lokala svenska råvaror.

7 december 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Det första ölet i samarbetet, S:t Eriks & Mathias Dahlgren #1 Enbär, blir en friskt humlad lager kryddad med bland annat enbär från Urö i Roslagen. Lanseringen sker initialt exklusivt hos Mathias Dahlgren i januari 2012. Genom samarbetet sätter Mathias Dahlgren för första gången sitt namn på en produkt.
– Jag gillar öl, både som törstsläckare och till maten. Det är en viktig del av vårt gastronomiska kulturarv och ingen dryck passar bättre till det traditionella svenska kökets smaker. När jag träffade Jessica hittade jag rätt person för att inleda en innovationsprocess. Vi talar samma språk om råvarorna och smakerna i ölen, precis som jag talar med kockarna i köket när vi skapar nya maträtter. Vår gemensamma ambition är att förenkla smakerna, renodla och lyfta fram det bästa i varje enskild råvara, säger Mathias Dahlgren.

Det första resultatet av mötet med Jessica Heidrich blir ett friskt lageröl med ren smak av enbär som matchas av den uppiggande Cascadehumlen. Enligt Mathias passar ölet lika bra direkt ur flaskan i den vedeldade bastun som i ett elegant dryckesglas till svenska delikatesser som löjrom, röding, havskräftor och tartar på viltkött.
– Det finns naturliga grapefruktaktiga aromer och smaker i Cascadehumlen som perfekt framhäver de lätta, läckra och fräscha tonerna från de svenska enbären, säger Jessica Heidrich. Det är otroligt inspirerande att arbeta med Mathias Dahlgren och tillsammans få skapa nya upplevelser. Öl är en fantastisk måltidsdryck som vi båda vill lyfta fram, samtidigt som vi får förmedla vår stora kärlek till smak och doft. Med #1 Enbär har vi skapat ölvärldens motsvarighet till en elegant Gin & Tonic eller en Dry Martini med citrustwist.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.