Danska Nomas hattrick – Världens bästa restaurang för tredje gången i rad! - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Danska Nomas hattrick – Världens bästa restaurang för tredje gången i rad!

Danska Nomas hattrick – Världens bästa restaurang för tredje gången i rad!

Igår kväll blev den danska restaurangen Noma utnämnd till världens bästa restaurang för tredje året i rad. Det är Restaurant Magazine, som publicerar listan "World’s 50 Best Restaurants" på basis av 800 internationella matexperters utlåtande. Restaurang Geranium i Köpenhamn, med en Michelinstjärna, hamnade på 49:e plats på listan.

2 maj 2012, uppdaterad: 28 maj 2013

– Gastronomi-turister är en exklusiv grupp som väljer destination enbart för att äta på en speciell restaurang. Vi förväntar oss nu att Danmark lockar fler av dessa turister. Noma drar naturligtvis mest intresse, men även de övriga danska topp-restaurangerna skapar uppmärksamhet kring Danmark i allmänhet, säger Maria Haugaard Christensen, internationell projektledare på VisitDenmark.

Internationell media vill veta mer om vad det danska köket har att erbjuda. Newsweek har besökt flera Michelinkrogar i Köpenhamn och VisitDenmark planerar en rad internationella pressresor med gastronomi som tema.
Det finns en stor nyfikenhet kring råvarorna som används i det nordiska köket. Ingredienser som ramslök och skogssyra uppfattas som exotiska och man vill veta mer om varifrån råvarorna kommer, hur de ser ut, och hur de används. VisitDenmark har därför bland annat haft journalister med ute och samlat ostron i Limfjorden och skördat morötter vid Lammefjorden på Nordsjälland.

– Noma har, med chefskocken René Redzepi i spetsen, en enorm betydelse för dansk gastronomi. Att dansk gastronomi är i världsklass bekräftas av att Danmark nu både hyser världens bästa restaurang och världens bästa kock, nämligen Rasmus Kofoed som två år i rad vunnit den internationella kocktävlingen Bocuse D'or. Det är helt unikt för ett litet land som Danmark, säger Maria Haugaard Christensen.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.